Trogodišnja Sara Bošnjak iz Ometala kod Prozora utopila se u septičkoj jami blizu porodične kuće u tom mjestu.

Tragedija se dogodila u srijedu u popodnevnim časovima dok se djevojčica igrala iza štale, nedaleko od otvora za protok životinjskih fekalija.

Kako saznajemo, njeno tijelo nakon kraće potrage pronašli su članovi porodice i komšije koji su je izvukli iz septičke jame. Pokušali su da je ožive, ali, nažalost, već je bilo kasno.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona rekli su da je policija izašla na lice mjesta, gdje je ljekar mrtvozornik ustanovio smrt djevojčice S. B.

– Policija je o ovom slučaju obavijestila nadležno tužilaštvo koje će dalje preduzeti zakonom predviđene mjere i radnje – kazali su u ovom MUP-u.

Mještani Ometala i juče su bili u šoku zbog tragedije koja se dogodila porodici Bošnjak.

– Ne znam kako se to sve desilo, ali kada sam čula da se mala Sara utopila, nisam mogla doći sebi. Velika tragedija za porodicu – kazala je jedna od komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

Dodala je da je Sara jedna od pet kćeri Milenka i Marije Bošnjak.

Djevojčica je sahranjena juče na lokalnom groblju u Ometalima. Porodica Bošnjak u ovom mjestu je poznata kao ugledna familija koja se bavi stolarskom zanatom.

Slične tragedije dešavale su se i ranijih godina. Jedna od njih dogodila se u julu 2014. godine u Nevesinju kada se u buretu ugušio desetogodišnji I. P. iz Nevesinja. On se tada igrao skrivanja sa grupom prijatelja te je ušao u podrum gdje je bilo bure u koje je uskočio i zatvorio se. Dječak je nakon nekog vremena pokušao da izađe, međutim, nije mogao. Usljed nedostatka vazduha desetogodišnjak se ugušio. Dječaka je u zatvorenom buretu pronašla majka nakon nekoliko časova potrage. Pokušala je da ga oživi, ali pomoći nije bilo.

Društvene mreže

Na stotine ljudi juče se oprostilo od male Sare putem društvenih mreža. Oni su je najčešće nazivali malim anđelom koji je rano napustio ovaj svijet. Njenoj porodici izjavljivali su saučešće i pružili brojne riječi utjehe. O njima imaju samo riječi hvale.

Glas Srpske