Sve bliži rok za isticanje kandidata za gradonačelnika u Doboju nije ubrzao pregovore koalicionih partnera. Dok u Koaliciji SNSD-SP uvjeravaju da im neće biti problem da se dogovore o zajedničkom kandidatu, u tzv Savezu za promjene kandidat SDS-a Obren Petrović nema podršku ključnog saveznika PDP-a.

Dva imena SNSD-a Vlado Đurđević i Milorad Živković u igri su za kandidata gradonačelnika Doboja. Socijalisti sve nade polažu u Srđana Todorovića. Ko će biti zajednički kandidat biće rezultat dogovora čelnika ovih stranaka. I jedni i drugi imaju zajednički cilj ,smjena aktuelnog SDS-ovog gradonačelnika Obrena Petrovića.

– Mi smatramo da proteklih 12 ili 13 godina ,koliko je gradonačelnik Obren Petrović, da nije radio u interesu građana Doboja i smatramo da će građani Doboja prepoznati našu volju, želju za promjenama u ovom gradu, kaže Danijel Gajić, SNSD Doboj.

Treći koalicioni partner DNS, u Doboju je do sada bio podrška SDS-u, a nema naznaka da bi se na predstojećim izborima mogao drugačije ponašati. Promjene u Doboju, očito je, ne brinu Obrena Petrovića. Ubijeđen je u još jedan mandat.

Da bi ostao u igri ipak moraće da eliminiše protivkandidata iz PDP, koalicionog partnera iz tzv Saveza za promjene, koji ne odustaje od kandidature Tihomira Gligorića za prvog čovjeka Doboja. Petrovića, kažu, nisu podržavali ni na prošlim izborima.

On nije više nije spreman da vodi ovaj grad, znači politički on nema više snagu,nema ljude, nema kapacitet da napravi boljitak u ovom gradu, iskristalisali smo stav da naš kandidat bude Tihomir Gligorić, kaže Siniša Đorđević, PDP Doboj

U PDP-u kažu da podrška kandidatu iz SDS može doći u obzir samo ako se postigne dogovor o zajedničkim kandidatima u svim opštinama Srpske, u šta malo vjeruju.

Građani još čekaju zvanična imena kandidata da bi mogli bolje da procijene za koga glasati. Ipak nemaju dilemu kakav čovjek treba Doboju.

Dok se u Doboju još čeka ime zajedničkog kandidata tzv. Saveza za promjene za gradonačelnika Doboja, Obren Petrović ne čeka. Prvi je kampanju započeo, što prema ocjeni dobojske opozicije, nije i garancija da će prvi do cilja.

RTRS