Da li ste nekad čuli za roze pun mesec? To je simpatičan naziv za “najmanji” pun mesec u godini – kad je naš satelit najudaljeniji od planete – i ove godine nam dolazi u Škorpiji, što znači da ćemo i te kako osetiti njegova dejstva.

Možda biste pomislili da najudaljeniji pun mesec neće imati mnogo efekata na nas, što bi bila istina – da nema te Škorpije! Ako tome dodate i činjenicu da je trenutno Mars retrogradan, a i Merkur se sprema da krene tim hodom, više je nego jasno da nas očekuje buran period.

Pun mesec u Škorpiji je ovog puta u opoziciji sa Suncem, koje je u Biku, što u prevodu na jezik ljudi koji ne govore astrološki, znači da može da dođe do velikog broja problema na polju finansija i ljubavi. Budući da je Bik znak plodnosti, izobilja i materijalnog bogatstva – to je, nažalost, upravo ono što NE TREBA da očekujete u ovom periodu.

Međutim, ako ste planirali da večeras imate strastveno veče sa partnerom, slobodno se bacite u akciju, jer će svi znakovi osetiti pojačane strasti, i to one divlje, životinjske. Ipak, ne planirajte da započinjete neku ozbiljniju vezu, jer emocija sigurno neće biti. Nežnost i maženje nisu za ovo veče (žao nam je, Rakovi). Budući da je Mesec na stepenu svoga pada, može nepovoljno da deluje na vezu.

U ovom periodu takođe može doćii i do kraja ljubavnih veza, posebno onih koje su bile zasnovane samo na fizičkoj privlačnosti. Budući da je Škorpija vezana za misteriju i tajne, imaćete pojačane instinkte, a moguće je ida će se otkriti neke dugo skrivane tajne.

Sve u svemu, pred nama je strastven i veoma uzbudljiv period.

24sata