Na posljednjoj sjednici Upravnog odbora Područnog Fudbalskog saveza Prijedor ovo tijelo smijenilo je Komisiju za sudije i suđenje u sastavu: Velimir Drinić (predsjednik), Branko Šipka i Veljko Salamić (članovi) zbog opstruisanja rada i blokiranja formiranja Udruženja Fudbalskih sudija i kontrolora PFS Prijedor.

Na prijedlog Udruženja fudbalskih sudija i kontrolora GFS Prijedor čiji je predsjednik nekadašnji prvotimac i kapiten Rudar Prijedora Drago Lukić Upravni odbor je sa sedam glasova za, jednim protiv i jednim uzdržanim smijenio postojeću Komisiju koja u prethodnom periodu, od formiranja UFSI GFS Prijedor nije željela dijalog niti saradnju sa novoformiranim Udruženjem.

Umjesto Drinića, Šipke i Salamića u novu Komisiju za sudije i suđenje PFS Prijedor imenovani su Drago Lukić i Ljuban Jevtić, po prijedlogu UFSI GFS Prijedor, dok će treći član biti naknadno imenovan s obzirom da je predloženi Miodrag Kos neposredno pred sjednicu Upravnog odbora PFS Prijedor odustao od članstva i rada u novoformiranoj Komisiji.

Novoimenovana Komisija ima prioritetni zadatak da pripremi i sprovede izbore na nivou PFS Prijedor i formira Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Područja Prijedor.

Do kraja sezone komesar za delegiranje sudija Četvrte i Pete lige PFS Prijedor Branko Šipka nije promijenjen, ostaće da radi započeti posao.

prijedor24h