Vojno-politički analitičar Gostimir Popović smatra da bi Narodna skupština Republike Srpske tebalo da donese zaključak da na teritoriji Srpske “više ne vrijedi OHR” zbog nekorektnosti, netačnosti i apsurda koje visoki predstavnik Valentin Incko iznosi u svojim izvještajima.
“O tome bi trebalo konačno da raspravlja Narodna skupština Srpske i u tom pravcu najbolja rečenica bi bila – Incko, go home”, rekao je Popović Srni reagujući na posljednji izvještaj koji je Incko podnio Savjetu bezbjednosti UN.

Popović je dodao da taj izvještaj predstavlja samo još jedan u nizu netačnih, proizvoljnih, nekorektnih, navijačkih i vrlo nepristojnih obraćanja Savjetu bezbjednosti UN, što znači i to da Incko ne poštuje ni Savjet bezbjednosti zato što podnosi takve dokumente.

Prema njegovim riječima, najbolju ocjenu o posljednjem izvještaju dala je ruska delegacija u Savjetu bezbjednosti koja je ocijenila da je taj izvještaj izvan realnosti.

Incko je u posljednjem izvještaju koji je predstavio Savjetu bezbjednosti UN uputio niz optužbi Republici Srpskoj i njenom rukovodstvu.

SRNA