Srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić čestitao je 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske i Dan Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka i istakao da bez Vojske Republike Srpske ne bi bilo ni Srpske.
Ivanić je naveo da je najveći doprinos Srpskoj dalo 220.000 ljudi koji su bili u Vojsci i skoro 24.000 poginulih, te poručio da ih se stalno moramo sjećati i biti im zahvalni jer su upravo oni zaslužni za Republiku Srpsku u kojoj danas živimo.

“Na nama je da i dalje održimo zavjete njihove borbe za opstanak srpskog naroda u miru, na mjestima gdje živimo vijekovima”, istakao je Ivanić u čestitki upućenoj komandantu puka, brigadiru Nedeljku Kopuzu, oficirima, podoficirima i svim pripadnicima.

Ivanić je naglasio potrebu baštinjenja tradicije Vojske Republike Srpske i izrazio uvjerenje da je Treći pješadijski puk sposoban i spreman da, u okviru Oružanih snaga BiH, bude aktivni garant mira, bezbjednosti i stabilnosti u BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

“I ove godine ponosno obilježavamo 24-godišnjicu nastanka i prisjećamo se herojstva pripadnika Vojske Republike Srpske. Bez Vojske Republike Srpske ne bi bilo ni Republike Srpske u cjelini”, poručio je Ivanić.

SRNA