Predsjedništvo Boračke organizacije Pale zatražilo je danas od političkih lidera u Republici Srpskoj da otkažu skupove najavljene za subotu, 14. maja, u Banjaluci, jer smatra da mogu da budu veoma rizični i osjetljivi po političko-bezbjednosnu situaciju u Srpskoj, BiH i okruženju.
Iz ove organizacije ističu da atmosfera koja se stvara u vezi sa najavljenim protestima opozicije i mitingom vladajuće koalicije sa zapaljivim porukama i retorikom ozbiljno zabrinjava i podsjeća na neke već viđene događaje.

“Niko nema pravo da se kocka sa Republikom Srpskom koja je plaćena najskupljom cijenom – ljudskim životima”, poručuju borci opštine Pale.

U saopštenju se naglašava da političke bitke treba da se vode u institucijama sistema i na izborima koji uskoro treba da budu održani, a nikako na ulici.

“Za sve političke partije postoji partija koja je iznad svih a zove se – Republika Srpska. Odgovornost i razum moraju da prevladaju i da se sačuva prisebnost, a nikako da se podlegne sukobima bez obzira na političke podjele”, ističu borci opštine Pala.

Predsjedništvo Boračke organizacije Pale, takođe, traži od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da sa aspekta procjene političko- bezbjednosne situacije a povodom zakaznih skupova podnese akt kojim se zabranjuje njihovo održavanje.

SRNA