Lider DNS-a Marko Pavić smatra da je Republika Srpska današnjim okupljanjima poslala snažnu poruku svima u BiH, njenom okruženju i svijetu da je osposobljena da bude ravnopravan član međunarodne zajednice.
On smatra da na današnjem mitingu nije bilo potrebe da govore politički lideri, je su građani Republike Srpske sve rekli svojim dolaskom, čime su dali punu podršku Republici Srpskoj, njenom očuvanju i prosperitetu.

“Okupljeni su nas ubijedili da bez Republike Srpske nema nama budućnosti. Mi smo sa današnjim skupom još jači i snažniji u uvjerenju da moramo učiniti sve da Republika Srpska bude prosperitetna domovina za sve one koji žele u njoj živjeti”, rekao je Pavić novinarima u Banjaluci nakon mitinga vladajuće koalicije “Srcem za Srpsku – Stop izdaji!”.

On je pohvalio činjenicu da na mitingu nije bilo ružnih riječi, poruka koje su bilo koga vrijeđale, te da je jednak odnos bio prema okupljenima na Trgu Krajine i u Parku “Mladen Stojanović”.

“Normalno je da se ne slažemo sa rukovodstvom iz parka, ali građani su jedno i mi ćemo jednako raditi za sve građane”, naglasio je Pavić.

Lider SP Petar Đokić rekao je da se danas vidjelo da politika koalicije uživa veliko povjerenje i podršku građana, a cilj im je i bio da to provjere.

On smatra da je na današnjem veličanstvenom skupu, kojem je prisustvovalo više desetina hiljada građana, bila vidljiva jedna ideja – Republika Srpska.

“Pokazali smo danas veliku ljubav i vjeru u Republiku Srpsku, te poslali poruku da Srpska nije bauk i prijetnja prema bilo kome, već faktor koji se mora uvažavati na svakom mjestu i prilici. To moraju činiti svi politički predstavnici i ovdje /u Banjaluci/, a posebno oni koji su u Sarajevu”, istakao je Đokić.

On je istakao da je vladajuća koalicija danas dobila podršku građana da i dalje ekonomski i socijalno jačaju Republiku Srpsku.

SRNA