Miroljub Petrović (63), direktor bujanovačkog „Simpena“, juče je sa 50 uboda nožem ubio suprugu Snežanu Radivojević Petrović (57), upravnicu Galerije Narodnog muzeja u Vranju, a potom pokušao da izvrši samoubistvo u ćerkinom stanu u Ustaničkoj ulici u Beogradu.

Lekari Hitne pomoći zatekli su telo nesrećne žene u kuhinji i mogli su samo da konstatuju smrt. Miroljubu je ukazana pomoć na hirurgiji Urgentnog centra, gde su mu sanirane posekotine koje je sebi naneo nožem. Kasnije je prebačen na toksikologiju na VMA, jer je popio

veću količinu sedativa.

ubica i zrtva

Porodična drama odigrala se juče oko 8.30 sati u Ustaničkoj 118 u stanu Miroljubove i Snežanine ćerke Une, koja već 15 godina živi u Beogradu. Oni su doputovali iz Vranja u nedelju posle podne i planirali su nekoliko dana da ostanu kod nje u gostima. Ćerka je pre nekoliko godina završila studije i zaposlila se u Beogradu. U vreme zločina je izašla iz stana, a kada se vratila zatekla je zaključana vrata. Pošto joj roditelji nisu otključavali kada je zvonila, odmah je pozvala policiju. Kako saznajemo, policajci su uspeli da otvore blindirana vrata bez razvaljivanja. Kada su ušli unutra zatekli su stravičan prizor.

– Nesrećna žena je ležala u kuhinji u lokvi krvi, gotovo izmasakrirana nožem. Po celom telu je izbodena, oko 50 puta, dok je samo u predelu stomaka imala više od 30 uboda. Suprug je bio u teškom stanju i posle prve pomoći je prebačen na reanimaciju – navodi izvor blizak istrazi.

Za vreme uviđaja policije, ćerki je pozlilo zbog čega je pozvana ekipa Hitne pomoći da joj ukaže pomoć. Ubrzo posle toga stigao je porodični prijatelj Petrovića i uplakanu Unu izveo iz zgrade. Devojku je prigrlio i tako joj zaštitio lice od brojnih foto-reportera, dok je ona preko glave navukla veliku kapuljaču. Prvi komšija Petrovića prišao je kolima ispred ulaza u zgradu i odvezao ih u drugi deo grada. Policijski uviđaj trajao je više od četiri sata. U stan su posle poziva ćerke odmah stigle dve policijske ekipe i forenzičari, a naknadno je stigla još jedna patrola.

Vranjanci za svoje sugrađane imaju samo reči hvale. Snežana je godinama radila kao upravnica Galerije Narodnog muzeja. Miroljub je dugo godina obavljao najodgovornije funkcije u kompaniji „Simpo“.

– U aprilu 2015. godine iskoristio je socijalni program, uzeo je otpremninu i napustio „Simpo“. Imenovan je za direktora privatnog bujanovačkog preduzeća „Simpen“ – tvrde porodični prijatelji Petrovića.

Komšinica: Zar tako zgodan muž da potegne nož?!

Komšinica Petrovića kaže da iz njihovog stana nije čula svađu niti buku. – Videla sam ih u nedelju kada su doputovali. Nisu se družili sa komšijama, a na hodniku ni dobar dan nisu hteli da kažu. Ćerka ni sa kim nije kontaktirala. On je visok, zgodan, lep čovek. Čudi me da je tako nešto uradio – rekla nam je komšinica Petrovića.

Alo