Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost ocenio je da poglavar Islamske verske zajednice u BiH Husein Kavazović sprovodi političko-huškačku aktivnost koja je sramotna za ovu versku zajednicu u BiH, te da nastavlja da se ponaša kao funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA).

Galijašević je, komentarišući sinoćnju Kavazovićevu izjavu da “u BiH nema pomirenja dok se ne prizna genocid u Srebrenici”, rekao da Kavazović nema nadležnost da brine o tome kako će biti kažnjavani ratni zločinci i na koji način će se kvalifikovati pojedina dela.

– Nije njegovo da daje uvredljive izjave na račun naroda u mesecu Ramazanu i da se ponaša kao oni teroristi u Istanbulu i teroristi oko Alepa koji ubijaju u mesecu Ramazanu i preduzimaju terorističke akcije – naglasio je Galijašević.

Dodaje da Kavazović, umesto da podseti na Boga i njegovog poslanika, samo govori o politici.

– Kavazović nastavlja da se ponaša kao funkcioner SDA i kao neko ko je svojevremeno direktno izašao ispod obaveštajno-operativnog pečata američke tajne službe u bazi “Orao” – kaže Galijašević.

On je istakao da je krajnje vreme da se Kavazović okrene etničkoj slovenskoj braći i da uspostavlja saradnju sa Srbima i Hrvatima.

“Nažalost, Kavazović sramoti Islamsku veru, ugađajući američkim potrebama i dajući izjave koje dodatno destabilizuju situaciju u BiH – rekao je Galijašević.

Prema njegovim rečima, Kavazović se bavi bezbednošću, govori o temama iz pravosuđa i politike, te “širi nacističku mržnju prema Srbima i Hrvatima”.

– Predsednik Sabora Islamske zajednice u BiH Hasan Čengić najveća je sramota, jer je povezan sa terorističkim kampom u Pogorelici, trgovinom oružjem, mudžahedinima i njihovim ratnim zločinima – naveo je Galijašević i dodao da se Čengić nalazi na američkoj crnoj listi.

SRNA