Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” iz Banjaluke sakupila je nešto više od 100.000 KM za liječenje trinaestogodišnjeg Sergeja Ševića iz Novog Grada, koji boluje od rijetke bolesti suženja nadbubrežnih arterija.

Sergeja već sljedeći mjesec očekuje operacija u Londonu, a u dogovoru sa Sergejevim roditeljima HO “Budimo ljudi” juče je na njihov račun prebacila 80.000 KM. Ostatak novca ukoliko ne dođe do nepredviđenih troškova će biti proslijeđen za drugu bolesnu djecu ili socijalno ugrožene porodice, kažu iz ove humanitarne organizacije.

“Zahvaljujući Ministarstvu prosvjete i kulture RS, koje je dopustilo da se u školama prodaju markice, uspjeli smo da sakupimo najviše pomoći. Izrada markica predstavljao je jedan od najtežih poslova koje smo radili. Volonteri su ih ručno izrađivali, a kako bi ih razdijelili školama sate i dane provodili su na telefonu i terenu kako bi obavijestili i posjetili preko 150 škola u RS”, istakao je juče Igor Kremenović, predsjednik HO “Budimo ljudi”.

On je dodao i to da je ovu veliku akciju pomoglo i Udruženje porodica sa četvoro i više djece, koje je ustupilo “M:telov” humanitarni broja za liječenje Sergeja, kao i mnoge druge organizacije, udruženja, pravna i fizička lica.

NN