Kadetska reprezentacija Republike Srpske okupila se danas u staroj bazi u Etno selu „Stanišići“ kod Bijeljine gdje će odraditi mini-pripreme za nastup na tradicionalnom memorijalnom turniru „Stevan Nešticki“ koji će biti odigran u Novom Sadu od 10. do 12. juna.

Selektor Zlatko Jelisavac, sa pomoćnicimaMiodragom Rankićem iSašom Krupljaninom, te treneron golmana Dejanom Plisnićem okupio je 23 imena koji će braniti boje Republike Srpske na predstojećem jakom međunarodnom turniru u Vojvodini.

Na spisku se nalaze, golmani: Nemanja Jovičić(Sarajevo), Samed Hodžić(Proleter, Teslić), Duško Pećić (Tekstilac), te igrači: Miljan Pavlović(Rudar Prijedor), Ostoja Šaula (Župa SP), Luka GrahovacPredrag Trifković (Leotar),Vladan Mandić, Luka Asentić (Slavija), Vladan Danilović (Sutjeska, Foča), Slaviša Guzijan (Kozara), Marko Čavić, Dragan Živanović, Nikola Vrućinić (Radnik), Saša Maksimović, Nemanja Bamburać (Borac, Banjaluka), Nemanja Dragutinović (Drina, Zvornik), Danko Radić(Teleoptik), Nemanja Vidović, Boris Jagodić (Omladinac, Banjaluka), Marko Brkić, Kristijan Tojčić (Zvijezda 09) i Bojan Marković (Željezničar, Banjaluka).

Reprezentativci su popodne odradili prvi trening na terenu sa plastičnom podlogom „Savo Milošević“, a za večeras je planiran još jedan lakši trening. Prije polaska za Novi Sad igrači će odraditi u petak i jutarnji trening, a polazak za „srpsku Atinu“ je tačno u podne.

Turnir počinje u petak, 10. juna utakmicama Vojvodina – Rumunija i Crvena zvezda – Vašaš u 18.15 časova, a izabranici selektora Zlatka Jelisavca prvi put će na teren Sportskog centra „Vujadin Boškov“ istrčati u subotu, 11. juna protiv Crvene zvezde u devet časova ujutro kada će u drugoj grupi igrati Partizan i Rumunija. Istog dana u 17.30 časova Republika Srpska će ukrstiti koplja sa Vašašom, dok će u borbi za plasman u drugoj grupi igrati Vojvodina i Partizan.

U nedjelju se igraju utakmice za konačni plasman, u devet časova su na programu susreti za peto i treće mjesto, dok je finale planirano za 10.30 časova, a u njemu će igrati pobjednici grupa.

Pored pomenutih trenera u stručnom štabu kadetskog tima Republike Srpske za ovu akciju su još doktor Predrag Kragulj, fizioterapeut Dalibor Vujić, sekretar stručnog štaba Dejan Todorić, ekonom Mirko Višić i direktor Goran Ćejić.