Kadetska reprezentacija Republike Srpske pobijedila je sa 2:1 vršnjake iz Triglava koji u slovenačkom omladinskom prvenstvu zauzimaju visoku poziciju na tabeli i bore se za šampionsku titulu.

Izabranici selektora Zlatka Jelisavca golovima iz prvog poluvremena došli su do trijumfa, a u drugih 40 minuta mudrom i disciplinovanom igrom sačuvali su stečenu prednost.

Republika Srpska je povela u 14. minutu kada je Luka Asentić razmijenio dupli pas sa Vladanom Danilovićem, ovaj utrčao u šesnaesterac i smjestio loptu u mrežu pored nemoćnog Tomaža Čadeža. Sve do 29. minuta nije bilo promjene a onda su gosti udvostručili prednost. Drugi korner za Srpsku sa lijeve strane izveo je Danilović slabo lopta je ponovo došla do njega poslije intervencije defanzivaca Triglava, a na pet šest metara od gola domaćih bio je Nemanja Bamburać i glavom pogodio donji lijevi ugao za veliku radost.

Igrao se 55. minut kada je Triglav postigao gol po desnoj strani je ušao Hasanaj Kendrim ubacio loptu na drugu stativu, a Drilon Kriezio se samo „poklonio“ i glavom pogodio cilj.

Triglav – Republika Srpska  1:2 (0:2)

Stadion: Sportski centar „Stanko Mlakar“. Gledalaca: 200. Sudija: Stanimir Grujić (Kranj). Strijelci: Krieziu u 55. minutu za Triglav a Danilović u 14. i Bamburać u 29. minutu za Republiku Srpsku. Žuti karton: Krieziu (Triglav).

TRIGLAV: Čadež, Potočnik, Zec, Pokorn, Dimitrov, Georgiev, Šokčević, Ribnikar, Jagodic, Kričković, Stanković. Još su igrali: Eržen, Kremenović, Arko, Kendrim, Mevmedovski, Tomić, Krieziu.

REPUBLIKA SRPSKA: Hodžić, Pavlović, Šaula, Grahovac, Čavić, Danilović, Marić, Bamburać, Asentić, Dragutinović, Vrućinić. Još su igrali: Pečić, Mandić, Živanović, Kovljen, Vidović, Radić, Guzijan.

prijedor24h