Promijenili ste frizuru i shvatili da vaš uobičajeni make up look više nema isti efekat? Ovaj vodič vratiće vas na safe road kada je šminkanje u pitanju

Guste šiške

Delovi koje treba da naglasite:

Oči, nos, brada

Ovo je „jaka“ frizura koja zatvara lice pa ne budite stidljivi kada je make up u pitanju. Naglasite oči klasičnim mačkastim ajlajnerom ili smoky eyesom. Šiške mogu baciti akcenat na nos i bradu. Ako se osećate nesigurno zbog toga, poslužite se trikovima šminkera i uz pomoć bronzera ublažite konture.

Šiške u stranu

Delovi koje treba da naglasite:

Obrazi i vilična kost

Ovaj hair look zaklanja jednu stranu lica, dok je druga veoma otvorena. To vam daje idealnu priliku da se poigrate na polju obraza. Na vrhove jagodica utapkajte hajlajter ili tečni iluminator, a ispod jagodične kosti nanesite bronzer. Tako ćete naglasiti konture i „podići“ jagodice.

Slojeviti bob

Delovi koje treba da naglasite:

Nos, brada i usne

Stil frizure poput ove stavlja vaše usne u fokus, upravo zbog pramenova koji se nalaze u nivou brade i usana. Ona je u principu i najzahvalnija jer odgovara većini make up lookova. Odaberite jarku upečatljivu boju za usne poput koralne. Hidrantne formule ruževa učiniće da vaše usne izgledaju punije i zaštitiće ih od isušivanja.

Razdeljak po sredini

Delovi koje treba da naglasite:

Čelo i nos

Ovaj stil 70-ih vaše čelo stavlja u prvi plan. Trudite se da vam je ten uvek perfektno ujednačen, a za efekat osunčane kože dodajte malo bronzera uz samu liniju kose. Oči možete naglasiti ajlajnerom ili veštačkim trepavicama kako biste sklonili pažnju sa čela.

Duboki razdeljak u stranu

Delovi koje treba da naglasite:

Obrazi i jagodice

Veliki razdeljak baciće akcenat na vaše obraze, naročito jagodice. Zato ih naglasite blagim roze rumenilom, a oči osvežite svetlucavom senkom u nekoj nežnoj boji, maskarom i blago naglašenim obrvama.

cosmopolitan.rs