“Prijedor u objektivu” naziv je izložbe fotografija koje su prikazane u Prijedorskom pozorištu. Predstavilo se nekoliko autora, a tema je bila – grad Prijedor.

Ova izložba priređena je po prvi put u okviru manifestacije “Ljeto u Prijedoru 2016” .

Predstavljen je presjek razvoja grada Prijedora, onako kako ga fotografi vide kroz objektiv u samo jednom danu. Pored iskusnih poznavalaca ove umjetnosti, bilo je i onih koji su na samom početku otkrivanja svojog talenta.

Studenti kamere, amateri ali i iskusni poznavaoci ove oblasti, svi su se složili da su ovakvi projekti dobra prilika da se iskaže umjetničko umijeće.

Autor projekta Pero Špadić ističe da je cilj da izložba postane tradicionalna i da se vremenom proširi projekat raznovrsnim temama, video radovima i tematskim izložbama. Od nekoliko stotina izabrane su fotografija koje su odgovorile na temu.

“Ovdje se nalazi tridesetak radova koji predstavljaju skraćeni, uži izbor svih radova koje će organizator ove izložbe da kasnije pokaže na internetu”, rekao je Drago Vejnović, profesor Akademije umjetnosti Banjaluka.

U okviru kulturnog ljeta Prijedorčani će imati priliku da pogledaju izložbu fotografija na više različitih manifestacija.

RTRS