Ubica djevojčice je bio uračunljiv. Prema riječima psihijatara koji su razgovarali sa Vladicom Rajkovićem, ubicom trogodišnje djevojčice Anđeline Stefanović, ubica je, iako pod dejstvom alkohola, bio potpuno uračunljiv i svjestan šta čini.

“Novisti” navode da je djevojčica usljed silovanja zadobila izuzetno teške tjelesne povrede.

Mala Anđela je pokušavala plačom da se odbrani, ali ju je Rajković nekoliko puta ošamario kako bi je smirio. Pošto djevojčica od bola nije mogla da prestane da plače, Rajković ju je više puta udario po glavi kamenom, da bi je ućutkao i nastavio svoj strašni naum.

Rajković je tokom saslušanja u policiji inspektorima ispričao da je popio nekoliko pića, ali ni u jednom trenutku nije pokušao da se vadi na pijanstvo.

Njegova saslušanje nije dugo trajalo i samo u početku nije odgovarao na pitanje inspektora šta je sa djetetom koje je posljednji put viđeno s njim.

Nakon uvoda u kome je tvrdio da ga je dijete voljelo i da je on volio nju, priznao i da je ubio trogodišnju Anđelinu i ponudio da pokaže gdje je to uradio.

Policajce je odveo do mjesta u šumi oko 600 do 700 metara dalje od kuće gdje je sa žrtvom bio na proslavi rođendana djeteta njegovog brata.

Dijete je nađeno, kako ga je ostavio, da leži na stomaku, ali se i tako odmah vidjelo da je tijelo unakaženo.

Rajković nije krivično gonjen i nikada nije bio ni pod krivičnom istragom. Prekršajno je kažnjavan i to zbog pijanstva.

Prema riječima mještana, niko ni u snu nije mogao da pretpostavi da je sposoban da počini ovakvo zlodjelo.

Vladicu Rajkovića inspektori su juče ispitali i u vezi sa nestalom mještankom sela Draganom Stanković (47), s kojom je bio u sudskom sporu.

Rajković je negirao da je imao bilo kakve veze s njenim nestankom i prošao je poligraf.

Međutim, policija i dalje ispituje taj slučaj i provjereva Rajićevo kretanje i u vezi sa Stankovićevom.

Novosti.ts