Odbrojavanje je završeno, nova sezona u Prvoj ligi Republike Srpske počinje u subotu, 6. avgusta. Za fudbalere Rudar Prijedora počinje gostovanjem u Derventi protiv Tekstilca Kort.

-Imamo težak raspored, u prve dvije utakmice gostujemo kod renomiranih i rivala koji će se boriti za plasman u plej-of što je i naša želja. Ubijeđen sam da imamo potencijal za plasman među prvih šest klubova poslije 22 odigrana kola. Biće teško, ali ovoj našoj maldosti treba ukazati povjerenje i vjerovati u njih. Mnogo toga je pod upitnikom, vidjećemo kako će sve da se odvija – počeo je priči Zlatko Jelisavac, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Pripreme za novu sezonu „rudari“ su počeli 4. jula, u otežanim okol nostima, kada su na raspolaganju imali svega tri fudbalera.

-Tokom ljetnje pauze napustilo nas je čak 17 igrača, to je veliki udarac bio i za mene, ali i za klub. Ni mnogo bogatiji i jači kolektivi od Rudar Prijedora teško to mogu da podnesu, mi smo bukvalno morali da startujemo od nule. A želja nam je bila da ekipa koja je završila utakmicu protiv Veleža bude oslonac za budućnost i takmičenje u Prvoj ligi. Međutim, naše želje i zamisli su pokvarene. Sada imamo 20 igrača i tri golmana, napravili smo igrački kadar u kojem je čak 16 igrača do 21 godine, a nih šest ima svega 18 godina. To je naša budućnost – dodao je Zlatko Jelisavac.

Prijedorčani su tokom ljetnjih priprema odigrali osam susreta u kojima rezultati nisu bili u prvom planu.

-Po meni rezultati su zadovoljavajući. Bili smo primorani da kombinujemo, tražimo igrače, neke i probamo. Vratili su se kućama jer je naša procjena da u ovom momentu imamo fudablere iz domaćeg kadra koji imaju isti kvalitet i vodili smo se tim da njima ukažemo šansu. U omladinskom pogonu kluba se odlično i kvalitetno radi, to pokazuje i ovaj podatak da će u narednom periodu oslonac biti upravo na kadar iz vlastitih redova. Osim toga ukazali smo povjerenje i igračima s aprijedorske regije, a kapitensku traku će nositi Nemanja Marić, klupsko dijete. To je sve mač sa dvije oštrice, ali je ovo idealna prilika da se iškoluje lična generacija mladih igrača koji će za nekoliko godina biti kostur takmičarskog pogona Rudar Prijedora. Da li ću ja to kao trener doživjeti ili neko drugi umjesto mene sve je relativno – kaže šef struke „rudara“.

Rudar Prijedor će u teškim uslovima igrati u narednoj sezoni, svjestan je toga i Zlatko Jelisavac:

-Nismo mogli da dovedemo zvučna pojačanja zbog nedostatka finansijskih sredstava, okrenuli smo se vlastitom omaldinskom pogonu i ovom prilikom želim da pohvalim rad sa mladima u našem klubu. Pred nama je veliki posao u teškim uslovima, ali borićemo se i nastojati da opravdamo sve ono što se od nas očekuje. Vjerujem da ćemo uspjeti da se izborimo za mjesto među šest ekipa, a samim tim i obezbijediti opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske.

prijedor24h