Fudbalera Orašja Adina Alihodžića tokom treninga udario je grom, nakon čega je prebačen u orašku bolnicu.

Nakon uspješne reanimacije Alihodžić je u teškom stanju prevezen na UKC Tuzla.

Više detalja o dešavanjima na treningu fudbalera Orašja kada je grom povrijedio nekoliko igrača “Nezavisnim novinama” otkrio je igrač i svjedok događaja Marko Prgić.

Od kobnog događaja bio je udaljen svega desetak metara i tvrdi da je prizor bio zastrašujući.

“Kiša je padala, ali ništa pretjerano. Bio je to jedan uobičajan trenig na kiši kojih smo imali i ranije. U jednom trenutku je udario grom, a kada sam se okrenuo vidio sam da grupa mojih saigrača leži na zemlji. Svi su se podigli ubrzo osim Adina Alihodžića. Prizor je bio strašan. Bio je bez svijesti, tijelo je u momentu pocrnilo. Osim njega u bolnici je, koliko ja znam, zadržan još samo Antonio Vidović, ali je njegovo stanje srećom puno bolje”, kazao je za “Nezavisne novine” fudbaler Orašja Marko Prgić.

Adinu Alihodžiću ukazana je prva pomoć u oraškoj bolnici, a potom je prebačen u Tuzlu. Posljednje informacije govore da se njegovo stanje prati.

“Situacija je bila dramatična. Desetak minuta je bio klinički mrtav, ali srećom ljekari su ga uspjeli spasiti. Ljekari su spasili srce i ostale vitalne organe. Čekaju da se probudi nakon čega ćemo znati nešto više kakva je situacija sa glavom. Nadamo se najboljem”, rekao je Prgić.

Šokiran dešavanjima je i trener Mato Neretljak. Potvrdio je da je igrač u indukovanoj komi i da se ljekari nadaju najboljem.

“Konstantno dobijam informacije sa neurologije. On je još u vještačkoj komi, stanje je stabilno, a kada se probudi biće podvrgnut dodatnim pretragama, nakon čega ćemo znati evantualne posljedice. Svi smo šokirani. Bio je to trening u kojem gotovo da nije bilo kiše. Samo je odjednom udario grom. Ovu prigodu koristim da se zahvalim svim lječnicima. Mislim da je desetak naših igrača zatražilo njihovu pomoć”, rekao je Neretljak za “Nezavisne”.