“Milorad Dodik je ovih dana dobio još jednu besmislenu optužbu za rušenje `države BiH`”, navedeno je u saopštenju SNSD-a.

“To je u saopštenju za „medije, organe i institucije, političke zvaničnike i druge zainteresovane građane“, objavio SDP BiH kao „plan razbijanja države BiH prema uputama stranih lobista“. Nakon propasti izrazito bošnjačke politike upakovane kao građanska, multikulti, normalna, funkcionalna BiH, SDP opet pravi histeriju i javno objavljuje odavno javni dokument pod nazivom “Aneks 4 – po modelu Ustava SAD – način nastanka i opstanka BiH”. Bez ijednog argumenta optužuju da je to „neustavno, nenaučno, neargumentirano i zlonamjerno tumačenje državnosti, historije i pravnog poretka BiH“, navodi se u saopštenju.

Slavko Mitrović, predsjednik Političkog savjeta SNSD-a kaže da SDP treba pogledati sajt snsd.info i dokument „Dejtonska struktura BiH i pravni položaj Republike Srpske“.

“Ono što je SDP negdje našao, samo je dio tog dokumenta u kampanji SNSD-a za opšte izbore 2014. godine. Nakon čitanja očekujemo da SDP hitno obavijesti javnost šta je u dokumentu SNSD-a netačno i suprotno bilo kojoj odredbi Dejtonskog sporazuma i njegovog Aneksa 4. koji je Ustav BiH”, navodi Mitrović.

RTRS