Tačno u 19:00 sati u Banjalučkoj dvorani Borik počeo je centralni predizborni miting Demokrtaskog narodnog saveza (DNS) na kojem su se okupili simpatizeri članstva iz Banjaluke i Republike Srpske.

Kako je to uoči samog početka mitinga rekao predsjednik DNS-a, Marko Pavic, mitingu prisustvuje kompletno rukovodstvo kako bi građanima kazali da znaju kako graditi Republiku Srpsku, kako graditi lokalne zajednice.

„Da bismo to uradili nama treba podrška građana. Ovoga puta očekujemo preko sto hiljada glasova i gradonačelnička mjesta u četrnaest opština u RS“, rekao je Pavic. On je još dodao da za to DNS ima kadrove program i iskustvo.

Kako je izjavio Mladen Elez, kandidat za odbornika DNS-a, Istočna Ilidža: “Glavni plan DNS-a je zapošljavanje mladih i unapređenje ekonomije. Nama nije u cilju privatizacija javnih dobara niti odliv mozgova. Mi želimo budućnost za mlade. To možemo uz jake lokalne zajednice, a to je izvodivo samo uz veliki broj odbornika “.

“Ekonomska nezavisnost Srpske je ono što je najbitnije. Apsolutno ništa ne možemo napraviti bez dobro razvijene lokalne zajednice. Sve možemo samo ako budemo išli zajedno naprijed” , izjavila je Diana Radić, kandidat za odbornika u Banjaluci.

NN