U odjeljenju za transfuziju krvi u JZU Bolnica “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru, radnici Gradske uprave dobrovoljno su darovali krv, te su na taj način pokazali spremnost u pružanju pomoći onima kojima je to najpotrebnije.
Gradska uprava Prijedor ima značajan broj zaposlenih koji su redovni davaoci krvi, a u ovoj akciji dragocjenu tečnost darovalo je petnaest službenika. Među njima je bio i Rajko Marić  koji je krv dao preko dvanaest puta.
“Mi, radnici Gradske uprave smo se organizovali kako bismo se priključili u najhumaniju porodicu dobrovoljnih davalaca krvi. Svi mi zavisimo od dobrovoljnih davalaca krvi s obzirom da se krv ne može proizvesti u laboratoriji i da je jedini izvor ove dragocjene tečnosti čovjek. Davanje krvi čin je nesebičnosti i humanosti”, rekao je Marić.

Iz Gradske uprave se nadaju da će ova akcija da doprinese prikupljanju jedinica krvi, koje će u narednom periodu pomoći onima kojima to bude potrebno.
“Ovo je već drugi put zaredom da se uključujemo u obilježavanje Dana grada na ovaj način. Zahvaljujemo se gradonačelniku gospodinu Slobodanu Javoru koji je dao saglasnost da se ova naša mala akcija uvrsti u obilježavanja Dana grada. Akciju organizujemo svake godine, a uz to i periodično kao pojedinci dajemo krv dva do tri puta godišnje. Meni je ovo dvadeseti put da dajem krv i smatram da ova akcija treba da ukaže svim ljudima, a posebno mladim ljudima, da se uključe u aktivnost koje su humanog karaktera “, rekao je Milovan Polovina.
Akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je povodom obilježavanja 16. maja, Dana grada Prijedora. Taj datum će biti obilježen i brojnim drugim aktivnostima.

Izvor: kozarski.com