Sudeći po tome da je njegov saputnik iz auta ostao gotovo neokrznut, jasno je da je u planu bila Gidrina likvidacija

Vođa navijača Vojvodine, Dragan Jovanović Gidra, koji je u sredu uveče izrešetan ispred zgrade u kojoj je živeo u novosadskom naselju Grbavica, bio je meta klasične sačekuše.

Na njega su, u momentu kada je parkirao auto, dvojica maskirnih napadača iz crnog “audija” ispalila rafal iz “kalašnjikova”, a sudeći po tome da je njegov saputnik iz auta ostao gotovo neokrznut, jasno je da je u planu bila njegova likvidacija. Gidra je pogođen sa četiri hica po rukama i nogama, prostrelnim ranama, ali nije životno ugrožen, iako je u Urgentni centar u Novom Sadu primljen sa težim povredama. Tamo je odmah operativno zbrinut i pod stalnim je lekarskim nadzorom, piše Informer.

Jovanović je policiji poznat po brojnim krivičnim delima, među kojima su dilovanje droge, napad na policiju i radnike obezbeđenja, ali i nasilničko ponašanje i iznude.

Zbog svog kriminalnog dosijea i nasilničkog ponašanja, Gidra se zamerio velikom broju ljudi, pa se veruje da je razlog za napad neki neraščišćeni računi iz prošlosti.

– Ovo je nastavak obračuna među novosadskim kriminalcima, ne navijačima. Gidra je više puta bio glavni akter u tim obračunima, još od vremena kada je postao punoletan – tvrdi sagovornik iz novosadske policije.

Nakon ovog napada, policija je ppretresla Jovanovićev stan i u njemu našla preko 100 grama kokaina i municiju, kako i vagu za precizno merenje droge, zbog čega mu sigurno sleduje još jedn akrivična prijava.

Telegraf.rs