Stevan A. (33) iz Sremskih Karlovaca koji je osumnjičen da je 7. septembra ove godine u novosadskom naselju Grbavica pokušao da ubije vođu navijača FK “Vojvodina” Dragana Jovanovića Gidru (26), nakon saslušanja u tužilaštvu pušten je da se brani sa slobode.

Kako saznajemo, on je negirao da je učinio delo za koje se sumnjiči, a tužilaštvo mu je izreklo meru zabrane napuštanja boravišta i privremeno mu je oduzet pasoš.

Podsetimo, Stevan A. se sumnjiči da je sa jednim saučesnikom za kojim policija još traga pucao na Jovanovića u ulici Miše Dimitrijevića dok je izlazio iz svog automobila “reno megan”.

Policija je odmah isključila mogućnost da se radi o obračunu navijačkih klanova zato što je Stevan A., koji je od ranije isto poznat policiji, pripadao drugom miljeu.

aleksandar-s-kriminalci

On važi za opasnog momka koji je vodio obezbeđenje u nekoliko poznatih lokala u Novom Sadu te da nije isključeno da je ovaj obračun predstavljao rešavanje neraščišćenih računa.

Stevan je poznat i kao kriminalac od kog strahuju svi u Sremskim Karlovcima, jer ima prijatelje na visokim pozicijama i reketira “pola grada”.

Inače, Gidra je poznat policiji po raznim krivičnih delima. On je 2008. na novosadskom Sajmištu hicima uz pištolja ranio u nogu radnika obezbeđenja jedne diskoteke. Godinu dana kasnije pucao  je u noge mladiću P. J. iz Futoga u sačekuši ispred njegove kuće i u prepunom gradskom autobusu na liniji 7 pucao je i ranio jednu osobu.

Nakon toga mu se gubi svaki trag do 2014. godine kada je sa još jednom osobom osumnjičen za ranjavanje “grobara” D.K.u jednom lokalu u novosadskoj ulici Laze Telečkog.

Gidra je letos ranjen u nogu na novosadskom kupalištu Štrand. Tada nije hteo da sarađuje sa policijom, a ispostavilo se da se najverovatnije samoranio iz pištolja.

Blic