Kandidat DNS-a za gradonačelnika Prijedora Milenko Đaković izjavio je večeras (16.9.2016.)  da je dolaskom Marka Pavića na vlast u Prijedoru u selu Cikote urađen jedan od najdužih asfaltnih puteva na području opštine, kada je urađeno oko četiri kilometra asfalta.
“Zatim je razvedena voda gradskog vodovoda i u narednom periodu ćemo još neke stvari po njihovoj želji asfaltirati, ali to je selo koje i nema velikih potreba”, rekao je Đaković novinarima u Cikotama kod Prijedora, gdje je večeras održan predizborni skup DNS-a.

On je naveo da se područna škola u Cikotama koristi kao dom, a da će se u narednom periodu razmišljati o društvenom domu pošto školski objekat nije potpuno adekvatan i to je zasad zahtjev iz sela.

“Putevi se makadamski redovno nasipaju i to je ono najvažnije.  Nastavićemo tamo gdje smo stali i odraditi ono što mještani ovoga sela smatraju svojim prioritetom, jednako ćemo razvijati i sela i naš grad”, dodao je Đaković.
Mještanima ovoga sela se obratio i Duško Ivić, nosilac liste odbornika DNS-a u Prijedoru koji je podsjetio na poteze stranke u proteklih 12 godina uz obećanje da će trend razvoja grada i njegovih sela biti nastavljen, da DNS ima siguran i provjeren program i da, kako je istako, i na ovim izborima treba dati glas onima koji su dokazali da se uspješno može voditi jedna lokalna zajednica.
Kandidat DNS-a za Skupštinu grada Prijedora Goran Predojević rekao je da će se kao budući odbornik zalagati za ravnomjeran razvoj grada, kako urbanih tako i ruralnih dijelova, a kao sportista za nastavak izgradnje nove sportske dvorane na Urijama da klubovi dobiju bolje uslove, a kuglaši svoju kuglanu.

Kandidat DNS-a za Skupštinu grada Prijedora Olivera Brdar-Mirković rekla je da će se zalagati za sanaciju školskih objekata i za opstanak područnih škola poput škole u Cikotama, kako ne bi došlo do gašenja područnih odjeljenja.

Mještanima Cikota se obratila i Milada Stupar, kandidat DNS-a za odbornika u Skupštini grada koja je stava da treba nastaviti sa infrastrukturnim projektima na selima zbog kvalitetnijeg života mještana u njima.

prijedor24h