Joel Paolo Da Silva, jedan od najboljih napadača Prve lige Republike Srpske, najvjerovatnije napušta rudare sa Sane po završetku aktuelne sezone. Snažni napadač je svojim igrama u tekućoj sezoni pokazao da je odavno prevazisao nivo fudbala Republike Srpske, te da mu je mjesto u nekom višem rangu takmičenja. Ove sezone je postigao 16 pogodaka (još 3 kola do kraja) i sa svojim golovima, asistencijama i driblInzima predstavlja pravu “noćnu moru” za odbrambene igrače protivničkih ekipa.
Kako nam je potvrđeno iz FK Rudar-Prijedor, za napadača se interesuju čak četiri kluba, dva iz Premijer lige BiH, jedan iz Mađarske, te jedan iz Bjelorusije, a s obzirom da ima važeći ugovor sa klubom do kraja juna 2025. godine, za očekivati je da FK Rudar-Prijedor napuni kasu transferom ovog igrača.
Podsjetimo, Rudar je bio odskočna daska za dvojicu dobro poznatih stranaca, Clerismario Santosa i Joseph Amoaha, koji su ostavili ozbiljan trag u Premijer ligi BiH, a Santos danas nastupa na Kipru.
Za Rudar trenutno nastupaju još dva odlična stranca, Amoah Joseph i Patrick Gbegbe i očigledno je da u Rudaru imaju njuh kada je odabir stranaca u pitanju.

Da li će FK Rudar-Prijedor sa Da Silvom napraviti prvi ozbiljan transfer od klubova iz Prve lige Republike Srpske, ostaje da vidimo…

prijedor24h