Kandidat SNSD-a za odbornika Skupštine grada Prijedora Bojana Ćopić rekla je danas da je stomatologija u gradu Prijedoru svedena na minimum i da je veliki broj osiguranika uskraćen za stomatološku uslugu.
“To je za jedan grad, koji pretenduje da bude centar regije, nedopustivo. Zalagaću se za poboljšanje stanja u toj oblasti, povećati broj i kvalitet stomatoloških usluga i povećati broj zaposlenih, jer je trenutno na evidenciji u Prijedoru 13 nezaposlenih doktora stomatologije”, rekla je Ćopićeva na konferenciji za novinare u Prijedoru.

Kandidat SNSD-a za odbornika Skupštine grada Prijedora Radmila Slavnić najavila je da će se zalagati za poboljšanje saradnje sa ino-kupcima, jer je porast izvoza produkt i povećanja proizvodnje u Prijedoru.

“Na taj način bi se otvorila nova radna mjesta, povećala stopa zaposlenosti, stopa nataliteta, a što bi obezbijedilo kvalitetniji život građana Prijedora”, dodala je Slavnićeva.

Kandidat SNSD-a za odbornika Skupštine grada Prijedora Dubravka Grubiša rekla je da je moguća bolja organizacija lokalne samouprave kroz uvođenje najnovijih stadarda u poslovanju, kako bi se skratile procedure za izdavanje potrebnih dozvola i potvrda.

“Nastojaću da pojačam učešće žena i mladih u politici kroz razne projekte, edukacije i seminare”, dodala je Grubiša.

Kandidat SNSD-a za odbornika Skupštine grada Prijedora Milenko Vujković rekao je da mladi nisu dovoljno zastupljeni u gradskoj skupštini.

“Potrebno je da mladi preuzmu veću društveno-političku odgovornost da bi mogli u većoj mjeri rješavati nezaposlenost kao gorući problem mladih”, poručio je Vujković.

SRNA