Gradonačelnik Prijedora, prema preliminarnim podacima, u naredne četiri godine biće kandidat koalicije SNSD-DNS-SP Milenko Đaković.

DNS je osvojio i najviše glasova za odbornička mjesta u Skupštini grada. Opštinama prijedorske regije u narednom mandatu rukovodiće načelnici iz DNS, SNSD-a i jedan iz SDS-a.

Milenko Đaković novi je gradonačelnik Prijedora. Јuče se slavilo, ali kaže, od danas mora da se radi. DNS sa 32 odsto osvojenih glasova imaće i najviše odbornika u Skupštini grada Prijedora, a slijedi ga SNSD, Socijalistička partija i SDS.

U Kozarskoj Dubici rekordna izlaznost građana na izbore i ubjedljiva pobjeda kandidata Koalicije SNSD, DNS, SP – Radenka Reljića. SNSD u opštinske klube ulazi sa najvećim brojem odbornika, njih deset, zatim DNS, Socijalisti, SDS i PDP.

“Mislim da je ovo jedna dobra priča i sigurno mi ovdje u Kozarskoj Dubici možemo držati ovaj rezultat”, kaže Јovica Šuman, predsjednik OO SNSD-a.

Skupštinu opštine Kostajnica će činiti po četiri odbornika PDP-a i SDS-a, tri iz reda SNSD-a, dok je po jedno odborničko mjesto pripalo socijalistima i DNS-u.

Kako saznajemo, izvjesna je skupštinska većina koju će činiti SNSD, SDS, DNS i Socijalistička partija. U ovoj opštini stari–novi načelnik, nakon raskola tzv. Saveza za promjene Drago Bundalo je kao kandidat SDS-a pobijedio u trci za načelnika.

Novi Grad naredne četiri godine vodiće SNSD-ov Miroslav Drljača. SNSD ulazi i sa najvećim brojem odbornika u skupštinske klupe. U Oštroj Luci i u narednom mandatu ostaje Dragan Stanar iz DNS-a. Pet odbroničkih mjesta osvojili su kandidati SNSD-a, četiri iz DNS-a, dok su se PDP i socijalisti izborili za po dva mjesta.

RTRS