Predsjednik Partije ekonomske i socijalne pravde Emil Vlajki ocijenio je da je pobjeda vladajuće koalicije u Republici Srpskoj na lokalnim izborima u stvari pobjeda Milorada Dodika, koji je još jednom dokazao da je najbolji političar na balkanskim prostorima.
Vlajki je istakao da je Dodik pobijedio zato što je inkarnacija narodne volje u pogledu očuvanja slobode Republike Srpske od Vašingtona, Brisela i Sarajeva.

“Zli jezici mogu pričati koliko god hoće kako Dodik to radi kako bi prikrio svoje navodne marifetluke. Narod takvim tvrdnjama nije moguće prevariti”, naglasio je Vlajki.

Prema njegovim riječima, narod je shvatio nešto što je suštinski važno, a to je da je oporavak Srpske u svakom pogledu, pogotovu ekonomskom, u funkciji stepena slobode tog državotvornog entiteta.

“A ono što niko u svijetu Dodiku ne može poreći jeste činjenica da je on taj stepen slobode uspio podići do neslućenih visina o čemu priča cijeli svijet, uprkos zlonamjernim naporima svih onih koji već dvije decenije rade na tome da ukinu Srpsku i da od BiH naprave šerijatsku džamahiriju”, naveo je Vlajki.

Vlajki je u saopštenju ocijenio da je narod surovo kaznio Savez za promjene, “tu na jedvite jade sklepanu opoziciju koja je sramotno ofirala sa neprijateljima Republike Srpske”.

Vlajki je naglasio da je istinska bitka za slobodu Srpske tek počela, te da će već danas otpočeti “udari međunarodne zajednice”.

“Izazivaće se incidenti `niskog intenziteta` putem kojih će se htjeti isprovocirati NATO intervencija. Jasno će se pokazati opravdanost Dodikove borbe i stanovišta da bez državotvorne političke nezavisnosti ovog entiteta, nema spasa za Republiku Srpsku”, naveo je Vlajki.

On je dodaje da bi “dušmani Srpske trbali nešto da znaju, nešto što se pokazalo i kroz referendum i kroz lokalne izbore – Dodik kao inkarnacija slobode nije sam”.

Prema njegovim riječima, nije stvar samo u onih deset hiljada sjajno opremljenih i uvježbanih policajaca koje neće biti lako slomiti, niti je stvar u odlučnoj ruskoj podršci, već što će ovaj put Srpsku braniti i najveći dio njenog naroda.

SRNA