U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini krajeva, saopštili su meteorolozi. U Republici Srpskoj jutro hladno i pretežno oblačno, na jugu i istoku sa kišom, a na sjeveru bez padavina.

Tokom dana zadržaće se oblačno vrijeme, mjestimično sa jačim padavinama na jugu i istoku, dok na sjeveru ostaje suvo, sa promjenljivom oblačnošću. U Krajini samo ponegdje može pasti malo kiše.

Prema kraju dana padavine slabe, a u noći i prestaju, uz djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura uglavnom između jedan i pet, na jugu zemlje od osam do 12, a najviša dnevna od devet do 15 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Nevesinje i Čemerno četiri, Kalinovik i Gacko pet, Han Pijesak, Rudo i Sokolac šest, Foča sedam, Bileća i Trebinje osam, Višegrad i Srebrenica 11, Sarajevo, Tuzla, Bugojno, Livno i Drinić 13, Mrkonjić Grad, Zenica, Zvornik i Šipovo 14, Bijeljina, Mostar, Bihać, Doboj, Srbac, Krypa na Uni i Ribnik 16, Prijedor, Banjaluka i Novi Grad 17 Celzijusovih stepeni.

SRNA