Mnogi kažu da je višestruki orgazam prije utopija nego realan cilj koji žena i muškarac mogu da postignu. Iako sam orgazam ne mora uvijek da bude cilj seksualnog odnosa, svakako je on sjajno iskustvo, koje gotovo revitalizujuće djeluje na naše biće.

Način na koji psihološki pristupamo orgazmu čini veliku razliku u krevetu. Ukoliko ste u stanju da aktivirate vezu između vašeg uma i tijela, na korak ste bliže iskustvu multipliciranog orgazma. Ali ukoliko ste svoj um ograničili tako da vam on govori da je to nemoguća misija ili čak nešto nepoželjno, vaše tijelo će sasvim sigurno ispratiti taj signal.

Zdrava radoznalost i zainteresovanost za ljudsku psihologiju, kao i osjećaj za seksualnu avanturu mogu da oslobode i, na kraju, zamjene osjećaj pritiska koji podsvijesno osjećamo kao “moranje” da dostignemo višestruki orgazam. Biti prisutan u trenutku sopstvenog seksualnog uzbuđenja, kao i uzbuđenja vašeg partnera omogućava vam da se fokusirate na doživljaj u datom trenutku.

Možete sebi postaviti izazov da restartujete svoju volju umjesto što se iscrpljujete do iznemoglosti. Kao i za sve drugo što vrijedi potrebno je uložiti dovoljno vremena i volje, timske, prije svega, da biste razvili ovu moć. Dobro je znati da vam je nadohvat ruke. Samo treba malo da se potrudite, možda više predate i otmete kontroli.

Sa druge strane, vježbanje coitus reservatus-a (carezza) može da bude podjednako fantastično kao i višestruki orgazam. Takozvani rezervisani seksualni odnos podrazumijeva partnerovo uzdržavanje od ejakulacije i održavanje partnera na ivici dosezanja orgazma što je duže moguće. Zadržavanje u toj fazi seksualnog odnosa, produžavajući seksualnu ekstazu, naglašavajući iščekivanje orgazma koliko god je duže moguće je drugačije i podjednako fantastično tantričko stanje koje takođe zahtijeva vježbanje.

ALO