Slunj, 040416. U Donjem Niksicu kod Slunja na drzavnoj cesti D-1 oko 12 sati dogodila se prometna nesreca u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Poginuo je vozac osobnog automobila bosanskih registracijskih oznaka koji je u zavoju presao na suprotni trak i direktno se zabio u teretno vozilo daruvarskih registracija. Do 15 sati sav promet je bio zatvoren i odvijao se naizmjence makadamskim putem. Na fotografiji: Policija obavlja ocevid na mjestu prometne nesrece. Foto: Robert Fajt / CROPIX

Tri mlada života izgubljena su u stravičnoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 21.10 sati dogodila na osječkoj Južnoj obilaznici.

U frontalnom sudaru na mjestu su poginuli Goran I. (34) iz Tenje koji je upravljao BMW-om te supružnici Slobodan (42) i Sanja (37) P. iz Dalja, koji su se vraćali s pogreba Sanjine bake u Rijeci. Vozač BMW-a zabio se u njih, piše Jutarnji.hr.

Policija provjerava indicije koje ukazuju na to da je Goran I. imao namjeru počiniti samoubojstvo. Naime, iz PU osječko-baranjske prvo su izvijestili kako je “automobil kojim je državnom cestom D2 upravljao 34-godišnjak, iz smjera Vukovara prema Osijeku, dolaskom do skretanja prema županijskoj cesti prešao u suprotni trak i udario u vozilo iz suprotnoga smjera”.

No, na samome mjestu nesreće pričalo se o policijskoj intervenciji nekih pola sata do sat vremena prije prometne nesreće. Navodno je u stan, u kojem je Goran I. živio sa svojom djevojkom, pozvana policija zbog sukoba između njih dvoje.

On je u jednom trenutku uzeo ključ automobila i izašao iz stana rekavši kako mu je dosta svega i da će se ubiti.

DARIO PREMEC, GLASNOGOVORNIK PU OSJEČKO-BARANJSKE

Postoje indicije koje upućuju na sumnju da je 34-godišnjak to mogao učiniti u namjeri da si oduzme život te u kriminalističkom istraživanju idemo u smjeru utvrđivanja svih činjenica ove nesreće o čemu ćemo po završetku istrage izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo.

Uobičajena je praksa, kada je riječ o frontalnim sudarima na ravnom dijelu ceste, da policija istražuje mogućnost da je netko od sudionika pokušao suicid.

Oba vozila su nakon nesreće odvezena na vještačenja, a kriminalističko istraživanje rekonstuirat će sve što je prethodilo ovom nesretnom događaju.

20minuta.hr