Zlatko Jelisavac, šef stručnog štaba Rudar Priejdora napravio je veliki posao ove jeseni. Od predviđana da će se „rudari“ boriti za goli prvoligaški život dospjeli su bitki za titulu jesenjeg prvaka s banjalučkim Borcem.

O rezultatima šef stručnog štaba kolektiva osnovanog 1928. godine kaže:

-Moramo biti zadovoljni rezultatima koje smo ostvarili u deset odigranih kola. Nadali smo se da će biti dobro i vjerovali u ovu djecu, ali nismo očekivali poziciju prvog i drugog mjesta. Ova ekipa ima potencijal, sa ovim momcima treba raditi u budućnosti. Ušli smo sa dosta problema, proces priprema smo kasnili, 17 igrača je napustilo klub, krenuli smo sa selektiranjem igrača iz omladinskog pogona i igrača iz okoline. Došli smo do broja 23, imamo samo jednog iz Srbije to je Novica Petrović. To nas raduje da smo uspjeli da napravimo prvi filter za budućnost. U narednom periodu u narednih šest kola želimo da nastavimo u istom ritmu, a potom treba sjesti, napraviti analizu i vidjeti ko je od ovih igrača pokazao da se na njega ozbiljnije može računati, a ko nije. Moramo doći do dobre baze, a u narednom periodu treba tražiti rešenja, da dovedemo bar jednog štopera, bočnog igrača i napadača.

Pred igračima Rudar Prijedora su tri uzastopne utakmice kod kuće, dočekuju Podrinje, Tekstilac Kort i Slaviju.

-Nadamo se da ćemo u narednom periodu ostvariti niz dobrih rezultata, ostvarili cilj i plasirati se među prvih šest ekipa kako bi na proljeće ušli rasterećeniji i borili se za što bolji plasman. Činjenica je da smo kroz same pripreme igrali prijateljske u gostima i tamo igramo bolje, zbog prilagođenosti podlozi. Osvajamo bodove u gostima, igramo bolje. Nadam se da ćemo ova tri kola kod kuće iskoristi na najbolji mogući nači da se učvrstimo u vrhu tabele. Nećemo ipak igračima praviti pritisak, kao što kaže predsjednik Dalibor Majkić, pustili smo momke da igraju fudbal, disciplinovano i odgovorno prema grbu i dresu Rudar Prijedora – dodaje trener Jelisavac.

Na pitanje gdje je formula uspjeha ovog mladog tima strateg Prijedorčana ističe:

-Nas u ovom momentu raduje činjenica da imamo podršku i hvala svima onima koji vjeruju u nas i ovaj projekat, ali uvijek je dobro i drugo mišljenje koje vas drži i da možda tjera da ispravite neke stvari koje nisu dobre. Najbitnije je da se ovim momcima da puna podrška. Vrlo bitno je što su ovi momci bliski po godinama od 17 do 22 godine i vrlo dobro se razumiju i slažu. Mnogi se znaju i iz omladinskih selekcija. Jako važno što je napravljena selekcija iz okruženja od igrača koji osjećaju pripadnost Rudar Prijedoru i ono što tražimo od njih. Stalno im pričamo priču o vrlo bitnom pristupu utakmici i daju sve od sebe što mogu. Na drugoj strani samo može da presudi kvalitet i kada nas neko kvalitetniji pobijedi čestitamo mu. Ni u kom slučaju ne smije se primjetiti da rival ima bolji pristup utakmici od nas.

O saradnji sa Komitetom za hitna pitanja kluba šef stručnog štaba „rudara“ kaže:

-Ono što je najbitnije održavamo trenažni proces zasluga je ta što je Komitet obezbijedio uslove, napravio preduslove da kvalitetno radimo i treniramo. To za sada daje rezultate i nadam se da će i u budućnosti biti razmijevanja s jedne i sa druge strane.

prijedor24h