Završetkom radova na uređenju poslovne zgrade prijedorske “Mire”, članice “Kraš” grupe i vodeće konditorske i prehrambene kompanije u BiH, zaključena je prva faza ulaganja u razvoj ove fabrike u iznosu od 5.211.227 KM, saopšteno je danas iz “Mire”.
“Društvo iz godine u godinu posluje sa sve boljim rezultatima i ima ozbiljne ambicije za širenje tržišta, kao i obima i asortimana proizvodnje. Planovi `Mire` za narednu godinu ambiciozno su definisani i predviđaju visoke postotke rasta proizvodnje i ukupne realizacije”, navodi se u saopštenju.

Investicioni ciklus započeo je odmah nakon ulaska “Mire” u sastav “Kraš” grupe 2003. godine.

“Od preuzimanja `Mire` do danas uloženo je više od 30 miliona KM.
Nakon godina intenzivnog rada na modernizaciji proizvodnje, razvoju savremenog asortimana proizvoda i zauzimanju kvalitetnih tržišnih pozicija, `Mira` je danas prepoznatljivo ime sa asortimanom keksa i vafla koji se, osim regiona, izvoze i na brojna tržišta u svijetu”, navodi se u saopštenju.

U “Miri” je samo ove godine zaposleno više od 60 novih radnika, svi radovi na izgradnji povjereni su isključivo domaćim izvođačima, a kao socijalno odgovoran partner, ova kompanija pomaže razna društvena i humanitarna dešavanja.

“Ovom prilikom odlučeno je da se novčanim iznosom od 10.000 KM pomogne rad Bolnice `Doktor Mladen Stojanović` u Prijedoru”, navodi se u saopštenju.

Svečani prijem predstavljanja završetka prve faze ulaganja “Kraša” u razvoj svoje članice najavljen je za utorak, 18. oktobra, u 10.00 časova u “Miri”.

SRNA