Nova akcija Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor sa omladinskim reprezentativnim selekcijama održana je danas na Gradskom stadionu u Prijedoru, a četiri uzrasne kategorije selekcija sastavljenih od dječaka rođenih od 2005. do 2008. godine ugostile su vršnjake iz banjalučkog BSK-a.

Ostvarena su tri identična remija – 1:1, a samo je selekcija 2007. godišta poražena od „romantičara 2:3. Pogotke za reprezentacije GFS Prijedor su postigli: Vanja Žujić (2005. godište), Stefan Marčetić (2006.), Dragan Vučićević i Armin Ganić (2007.) i Hamza Spahić (2008.).  Utakmice su odigrane pred oko 150 gledalaca i roditelja koji su došli na centralnu tribinu sportskog zdanja u ulici Majora Milana Tepića.

-Ova, kao i provjera u Bosanskoj Krupi dan ranije protiv Škole fudbala Zmajevi su nam poslužile da okupimo trenutno najbolje i najtalentovanije dječake uzrasta četiri godišta. Djeca su opravdala očekivanja i na ovakvim akcijama treba da istrajemo u narednom periodu, bez obzira na rezultate koje naše selekcije budu postizale. Atmosfera je fantastična među klincima, a ovom prilikom se zahvaljujem svim klubovima koji su poslali djecu, niko od pozvanih nije izostao. Takođe, zahvaljujem se i Fudbalskom klubu Rudar Prijedor i direktoru Vukašinu Đakoviću koji su nam omogućili i ustupili teren Gradskog stadiona da sprovedemo ovu akciju – istakao je Slaviša Kralj, predsjednik Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor.

Današnje utakmice su se igrale dva puta po 25 minuta, a sudili su Bojan Čalić i Nemanja Davidović. Narednog vikenda omladinske selekcije GFS Prijedoru putuju u Zagreb gdje će odmjeriti snage sa vršnjacima iz hrvatskog prvoligaša Lokomotive.

Prema ocjenama selektora Željka Macure i Zorana Vranješa najviše su na prethodne dvije akcije pokazali: Marko Soldat (2008.),  Armin Ganić (2007.), Stefan Marčetić (2006.), Vanja Žujić (2005.). Nastupili su reprezentativci iz sljedećih klubova: Rudar Prijedor, Podgrmeč (Oštra Luka), Brzi (Busnovi), Sloga (Saničani), Radnik-Urije (Prijedor), Gomjenica (Prijedor), Bratstvo (Kozarac), Rasavci i Svodna.

prijedor24h