Na stadionu Bereka u Prijedoru danas će da bude održano selektivno okupljanje dečaka rođenih 2002. i 2004. godine koji će predstavljati Gradski Fudbalski savez Prijedor na turniru u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi, u sredu 24. avgusta.

-GFS Prijedor je na svojoj poslednjoj sednici Izvršnog odbora doneo odluku da se formiraju sve selekcije po uzrastima od petlića do seniora.  Brigu i aktivnosti u saradnji sa kancelarijom GFSPrijedor o ovim uzrastima vodiće treneri Saša Keranović, Željko Macura, Zoran Vranješ i Draženko Vujičić. Ovo je prva akcija kojim će sve selekcije biti obuhvaćene, a dečaci iz prijedorskih klubova će prema planu odraditi trening u nedelju. U ponedeljak će biti organizovana utakmica obe selekcije u Trnu protiv vršnjaka iz banjaluckog Borca. Iz kancelarije Saveza upućeni su pozivi svim klubovima i očekujemo da se na ovu akciju svi odazovu da vidimo s čim u ovim uzrastima trenutno naš grad raspolaže – istakao je predsednik GFS Prijedor Slaviša Kralj.

Kralj je najavio da će GFS Prijedor po Planu i programu rada za ovu takmičarsku godinu započeti Dečijom letnjom ligom za uzraste 2004, 2005, 2006. i 2007. godine za koju se do sada prijavilo osam ekipa iz Prijedora Novog Grada i Kozarske Dubice.

Pored ovih takmičenja GFS Prijedor je uputio i zahtev Upravnom odboru Područnog Fudbalskog saveza Priejdor za ustupanje pionorske i kadetske lige, grupa Sana.

-Očekujemo da sledeću godinu imamo dosta aktivnosti u radu sa decom. Do kraja godine će takođe i ostale selekcije imati okupljanja, a predviđeno je uz utakmice i učešće na nekim od turnira za koje smo već dobili pozive – dodao je Slaviša Kralj.

Za današnju akciju klubovi su dužni da pošalju na okupljanje najtalentovaniju decu, od devet časova ujutro treniraće dečaci rođeni 2004, a od deset časova dečaci rođeni 2002. godine. Igrači sa sobom treba da ponesu kopačke, majicu i šorc.

prijedor24h

Foto arhiva