Pred oko 5.000 ljubiteljas fudbala u Prijedoru, na Gradskom stadionu prvoligaš Republike Srpske Rudar Prijedor je u slavljeničkoj i revijalnoj utakmici pobedio podmlađeni sastav Partizana iz Beograda rezultatom 4:2 (1:1).

Gradski stadion u Prijedoru. Gledalaca: 5.000. Sudija: Luka Bilbija (Prijedor). Strelci: Demonjić u 30, Perić u 68, N. Marmat u 70. i Delić u 78. minutu za Rudar Prijedor, a Mirčetić u 35. i Vidaković (iz penala) u 81. minutu.

RUDAR PRIJEDOR: Trninić, Kotaran, Alibegović, Pekija, Kovačević, D. Bilbija, Demonjić, Paulo, Kojić, Marić, D. Marmat. Još su igrali: Orlando. Imamagić, Delić, Kamenčić, Mikić, Perić, M. Bilbija, N. Marmat, Keita, Čehić, Šebez.

PARTIZAN: Mihajlović, Čelić, Aćimović, Ostojić, Roganović, Petrović, Mirčetić, Bjelac, Ilić, Aleksić, Bebek. Još su igrali: Nikolić, Tanasijević, Krajinović, Stašević, Cimbaljević, Ugrešić, Petrušić, Simić, Vidaković, Mladenović.

Pred oko 5.000 ljubiteljas fudbala u Prijedoru, na Gradskom stadionu prvoligaš Republike Srpske Rudar Prijedor je u slavljeničkoj i revijalnoj utakmici pobedio podmlađeni sastav Partizana iz Beograda rezultatom 4:2 (1:1). Odavno se rijeka ljudi nije pojavila u ulici poslednjeg narodnog heroja Majora Milana Tepića kao što je to danas bilo u gradu na Sani, a Partizan su došli da vide i navijači iz susednih federalnih mjesta.

Nakon pola vijeka Beograđani su ponovo zaigrali u Prijedoru i na čelu sa Sinišom Saničaninom, reprezentativcem BiH, koji je fudbalski odrastao u Rudar Prijedoru, uveličali početak proslave 95. rođendana Prijedorčlana.

Na ovoj utakmici od aktivnog igranja i dresa Rudar Prijedora oprostio se dugogodišnji prvotimac i kapiten Goran Kotaran, koji je bio član prve šampionske generacije pod dirigentskom palicom trenera Darka Nestorovića i fudbaler koji će ostati u gradu Prijedoru kao jedna od fudbalskih ikona ne samo kluba, već i fudbala.

Prije utakmice fudbalsku prijatljsku ekspediciju iz Beogradu ugostio je Slobodan Javor, gradonačelnik Prijedora i zahvalio se Beograđanima za fudbalski praznik koji su uveličali posle 50 godina pauze.

Ono što će ostati zauvek zapisano jeste to da je celo Potkozarje, zajedno sa Podgrmečom klicalo vicešampionu Srbije…

Za neka buduća i srećnija vremena!