Na poslednjoj sednici Komiteta za hitna pitanja Fudbalskog kluba Rudar Prijedora šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko jelisavac podneo je izveštaj koji je pozitivno ocenjen, a iskusni trener sa UEFA profi licencom dobio je poverenje prinudne uprave i s njim je produžen ugovor na još dve ipo godine.

U tom periodu on će, zajedno sa čelnicima prvoligaša Republike Srpske pokušati da stvori još takmičarski jači Rudar Prijedor koji će biti konkurentan za borbu za povratak u premijerligaško takmičenje BiH, gde je, po svemu, Prijedorčanima i mesto. Jelisavac uživa veliko poverenje tročlanog Komiteta u sastavu Dalibor Majkić, Ranko Vučković, Goran Mikanović, kojima u radu pomaže i savetnik Drago Milošević, odnosno direktor kluba Vukašin Đaković.

-Odluka Komiteta za hitna pitanja kluba je bila da se Jelisavcu ukaže novo poverenje i da nastavi započeti proces kada je u pitanju takmičarski segment, a na nama je da mu obezbedimo sve adekvatne uslove u realizaciji postavljenih i zacrtanih ciljeva. Jelisavac je dosadašnjim radom stekao ogromno poverenje i radi se o treneru koji ima viziju stvaranja tima sa naše regije – istakao je predsednik Komiteta, a ujedno i kluba, Dalibor Majkić.

Šef stručnog štaba „rudara“ Zlatko Jelisavac je nakon produžetka saradnje sa Rudar Prijedorom istakao:

-Zadovoljan sam razvojem situacije i zbog činjenice da su čelni ljudi kluba prepoznali ovo što radimo. Ovim putem želim da im istaknem zahvalnost na ukazanom novom poverenju što je za mene ujedno i velika obaveza u budućem periodu. Započeli smo jedan proces stvaranja ekipe i selektiranja fudbalera sa naše regije, nadam se daljem uspehu u tom poslu. Nalazimo se na pravom putu, ispred nas je težak period jer nam predstoji dodatno selektiranje i traženje kostura ekipe do kojeg jednostavno moramo da dođemo.

Jelisavac je istakao da je potrebno uraditi dobru analizu ko je od dosadašnjih igrača zadovoljio sve kriterijume, a ko ne. Ujedno je čelnicima kluba izložio i svoje viđenje, podneo zahtev na kojim pozicijama još treba da budu dovedena kvalitetna rešenja.

-Videćemo koja su to mesta u ekipi neophodna za napredovanje. U ovom periodu želimo da kontinuitet iz jedanaest kola zadržimo u narednih pet kola do kraja jeseni, a onda ćemo da vidimo koji su to momci koji su odradili posao i na koga se može računati, a koji nisu zadovoljili da se nastavi dalji proces sklapanja tima. Mesta koja su deficitarna treba da ojačamo, sa dva do tri igrača osvežiti i na proleće ostvariti još bolji rezultat, pa na leto videti šta nam je primarni cilj. Nadam se da ćemo i u narednom periodu opravdati u budućnosti, stati na prave i zdrave noge, odnosno ispoštivati sve ciljeve koje Komitet postavi pred nas – rekao je na kraju Zlatko Jelisavac novi.stari šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Ostao posle ispadanja

Iako je bio na klupi Rudar Prijedora kada je klub ispao iz Premijer lige BiH uprava Rudar Priejdora je verovala treneru Zlatku Jelisavcu i dala mu poverenje i podršku, odnosno priliku da radi u kontinuitetu.

Zlatko Jelisavac je inače selektor kadetske reprezentacije Republike Srpske.

Sportski Žurnal