Na drugoj sjednici Komiteta za hitna pitanja Fudbalskog kluba Rudar Prijedor održanoj u petak veče ovo prinudno tijelo je razmatralo situaciju u kojoj se prošlosezonski premijerligaš BiH nalazi.

Doneseno je nekoliko zaključaka koje vjerodostojno prenosimo, a koji bi trebalo da se realizuju u narednom period.

  1. Usvojen je Pravilnik o nagrađivanju i sankcionisanju igrača seniora za sezonu 2016/17. Ovaj Pravilnik biće osnova za pregovore sa igračima koji će po ubrzanom ritmu uslijediti narednih dana i njegova suština je da su igrači raspoređeni u tri kategorije, a njihov raspored po kategorijama određuje šef stručnog štaba. Takođe, može se reći da je pravilnik stimulativne prirode, jer će igrači biti stimulisani kroz redovne definisane premije za dobre rezultate.
  2. Šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac je predočio raspored i plan priprema, koje bi trebalo da počnu u četvrtak 30. juna 2016. godine i njihov najveći dio će se obavljati na stadionu FK Rudar Prijedor u Ljubiji. Dogovoreni su određeni prioriteti što se tiče igračkog kadra, odnosno igrači koje bi trebalo pokušati zadržati kako bi sačinili zdrav kostur ekipe za naredni period.
  3. Definisani su ciljevi ekipe za predstojeću sezonu, a to je borba za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske sa namjerom da se napravi ekipa sa zavidnim potencijalom koja bi u narednom periodu, igranjem u kontinuitetu, uz zdrav rad svakog narednog Upravnog odbora, bila ozbiljan konkurent u svim takmičenjima na ovim prostorima. Napominjemo, da je situacija izuzetno teška, da se izgubilo 40-tak dana za formiranje ekipe, da je ovaj Komitet zatekao svega tri igrača pod ugovorom, od kojih su dvojica juniori, da su pušteni igrači na standardno deficitarnim pozicijama na  koje se sigurno moglo računati i  da zlo bude veće koji su se skrasili u redovima naših direktnih rivala.
  4. Predočen je izvještaj koordinatora omladinskog pogona Saše Keranovića, međutim, isti nije razmatran jer je koordinator opravdano odsutan i o njemu će se raspravljati u toku iduće sedmice.

Pored članova Komiteta za hitna pitanja FK Rudar Prijedor: Dalibora Majkića, Ranka Vučkovića i Drage Miloševića, te direktora Vukašina Đakovića i sekretara Veljka Janjetovića, sastanku ovog tijela prisustvovao je i novi-stari šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac.

prijedor24h