Zvonimir Vlastić (64) sekirom je ubio svoju sestru Svetlanu Vlastić (62), a potom pokušao samoubustvo u 13.30 u Ulici Rastka Perovića na Voždovcu, saznaje “Blic”.

Kako javlja reporter “Blica” policija je trenutno na licu mesta, a pristigli su i forenzičari.

Kako saznajemo, brat je ubio svoju sestru sa kojom je živeo u istoj kući, a potom je sebi isekao ruke skalpelom.

On je kolima Hitne pomoći prevezen u Urgentni centar gde mu se lekari bore za život. Zvonimir je imao tragove sečenja po rukama i vratu!

ubistvo-sestre-beograd-2

– Sve što mogu da kažem je da mi je žao dece – priča komšinica, vidno potresena.

Prema njenim rečima muškarac koji je ubio rođenu sestru ima dvoje dece i razveden je. Majka Zvonimira i Svetlane, koja je nedavno preminula, izdržavala je od svoje penzije celu porodicu i jako su loše živeli. Komšinica je često čula kako iz kuće Vlastića dopire svađa brata i sestre.

– On je bio non-stop u zatvoru, hapšen je kao džeparoš. Video sam ga pre mesec dana kako nešto cepa i vuče po dvorištu. U pogledu mu se videlo da “nije sav svoj” – rekao nam je jedan prenereženi sused.

I drugi stanovnici ove ulice dele loše mišljenje o Zvonimiru.

– Već 62 godine živim ovde i mogu vam reći da je taj čovek lud od malena, a opet sam zatečena i ne mogu da verujem! Šta mu je sestra skrivila? – pita se potresena susetka.

ubistvo-sestre-beograd

Obojica sinova Vlastića trenutno daju izjavu policiji.

– Sinovi žive kod majke kod Kalenić pijace. Cela porodica je visoko obrazovana, a Zvonimir je slikar – priča druga komšinica.

Kako dodaju susedi, Svetlana nije izlazila, niti se udavala i nema decu. Nekada je radila u prodavnici koju je držao njihov otac.

– Nismo ništa čuli. Svetlanu nisam videla nekoliko godina, uopšte nije napuštala kuću – kaže jedna od stanarki u Ulici Rastka Petrovića.

Sinu pozlilo

ubistvo-sestre-beograd-3

Starijem sinu Vlastića oko 16 sati je pozlilo. U kolima Hitne pomoći lekari su mu pružili pomoć jer mu je pao šećer, a potom su ga odvezli, javlja reporter “Blica”. Pretpostavlja se da mu se slošilo, jer je bio očevidac tragedije – navodno je stariji sin Vlastića ušao u kuću neposredno nakon ubistva i zatekao tetku sa sekirom u glavi i oca sa isečenim venama, a zatim pozvao policiju i Hitnu.

Njegov mlađi brat trenutno se nalazi u susednom dvorištu i nije želeo da daje izjave novinarima.

Treći ubistvo sekirom za kratko vreme

Ovo je već treći slučaj ubistva u Srbiji u kom se kao oružje koristila sekira poslednje nedelje.

Blic