Vozač autobusa, koji je u Prijedoru učestvovao u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo pešak, uhapšen je, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

Nakon kriminalističke obrade u Centru javne bezbednosti CJB Prijedor biće sproveden u Okružno tužilaštvo Banjaluka.

U Ulici vojvode Stepe Stepanovića u Tukovima kod Prijedora sinoć u 20 časova u saobraćajnoj nezgodi učestvovali su autobus prevoznika “Globus turs” kojim je upravljao Miroslav Driljić (52) iz Kranja i pešak Janko Milutinović (56) iz Prijedora koji je smtrno stradao.

– Dežurni tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mere, kao i veštačenja radi rasvetljavanja svih okolnosti saobraćajne nezgode, a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske – navodi se u saopštenju tužilaštva.

U drugoj saobraćajnoj nezgodi, u Ulici maršala Tita u Kozarcu kod Prijedora sinoć u 21.25, putničko motorno vozilo “folksvagen foks” sletilo je s puta.

udes-kozarac

Uviđaje na mestu nezgoda obavili su dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banjaluka Saša Labotić i policijski službenici Policijske stanice za bezbednost saobraćaja Centra javne bezbednosti Prijedor.

SRNA/Blic