Pred punom salom Pozorišta u Prijedoru odigran je modno-scenski performans “Kraljica”, kojim je obilježeno i 50. jubilarna modno-scenska predstava s potpisom manekenke Jelene Govedarice.

Ova priča o savremenom odnosu požrtvovane majke, koju je tumačila Radenka Ševa, i razmažene kćerke, koju je utjelovila Govedarica, je vidno oduševila publiku, istovremeno je dovodeći do smijeha i suza, a mnogi su iz tog nesvakidašnjeg pozorišnog komada, koji kombinuje glumu i modu, imali štošta da nauče, pogotovo u momentima kada kćerka doživljava uspjeh na svjetskom izboru ljepote, majka umire, a njene riječi kasnije postaju kćerki snaga i oslonac kako da dalje i sigurnije ide kroz život.

Pored Govedarice, na sceni Pozorišta u Prijedoru publici se predstavila i glumica Radenka Ševa, koja je u ovom komadu tumačila ulogu majke.

“Radenka Ševa dala je cijeloj priči profesionalni glumački pečat i odlično se snašla u nesvakidašnjoj kombinaciji glume i mode”, istakla je Govedarica, koja za ovaj komad potpisuje scenario, režiju, koreografiju i scenografiju.

U predstavi je za ukupno 90 minuta kroz modne kolekcije, od sportskih, ležernih, preko svečanih haljina do vjenčanica, prikazana priča o majci i kćerki. Pečat je stavljen na to da svaki pojedinac bez obzra na nedaće koje ga snalaze u životu svaki put treba da se digne i nastavi hrabrim koracima kroz život.

Pored ovog performansa, publici se predstavio i pjevač Saša Lajić, koji je pjevao tematske pjesme koje su u vezi s pozorišnim komadom. “Ovo je ostvarenje mog sna i jako sam srećna zbog pozitivnih reakcija prijedorske publike”, istakla je Govedarica.

NN