Pred rukometašicama prijedorske Mire je istorijski vikend. Prvi put će igrati evropsko takmičenje, gdje će odigrati dvomeč trećeg kola Čelendž kupa s ekipom Virto Kvintus.

Utakmice će biti igrane u subotu i u nedjelju u Kvintselu, a obje će startovati u 16 časova.

zrk-prijedor-plakat

“Nama je veliko zadovoljstvo što ćemo prvi put igrati evropsko takmičenje. S obzirom na to da smo godinama u vrhu bh. rukometa, želimo da vidimo kako stojimo na evrosceni. Holandska ekipa igra moderan, brz rukomet, ali nismo mnogo analizirali rivala, bazirali smo se na nas. Bitno nam je da se predstavimo u što boljem svjetlu i da pokažemo da znamo da igramo rukomet”, istakla je Dunja Kunovac, rukometašica Mire.

Ljubica Ivetić, trener Mire, akcenat stavlja na igru svog tima: “Holandski klub već duže vrijeme igra evropske utakmice, ekipa je u izuzetno dobroj formi. Ali nismo se mnogo bavili analizom rivala. Idemo da se borimo i želimo da odigramo što bolje sa kvalitetnom evropskom ekipom.”

Ovo nije prvi put da su rukometašice Mire izborile nastup na evropskoj sceni, ali prvi put će učestvovati.

“Šest godina smo imali pravo da igramo evropsko takmičenje, ali su nas finansije spriječile u tome. Srećne smo što ćemo nastupiti, djevojke se raduju i ovo je za njih veliki izazov. San svake igračice je da zaigra u evropskom takmičenju. Takođe, velika nam je čast što ćemo predstavljati Prijedor, RS i BiH”, dodala je Ivetićeva.

Ponosna na rukometašice je Nada Đaković, predsjednik kluba.

“Radimo dobro, imamo dobre rezultate i uvijek smo u vrhu Premijer lige BiH. Opstajemo uprkos tome što je koncentracija ženskog rukometa u Hercegovini, nije nam lako, duga su putovanja, ali borili smo se i borimo se… Zahvaljujući zalaganju igračica i rezultatima opstajemo”, rekla je Đakovićeva.

Prijedorčanke će obje utakmice odigrati u gostima kako bi smanjile troškove, a zahvalnost što uopšte nastupaju u Čelendž kupu uputule su i doskorašnjem gradonačelniku Marku Paviću.

“Uvijek smo imali dobru saradnju sa Gradskom upravom, očekujem da će tako biti i sa novim gradonačelnikom (Milenko Đaković), jer je upoznat sa radom u našem klubu. Takođe, uz klub je Tvornica ‘Mira’, koja je naš višegodišnji sponzor”, dodala je Đakovićeva.

NN