Rušenje skupštinske većine, smjene SDS-ovih načelnika, optužbe, teške riječi, niski politički udarci, krivične prijave i sudski sporovi obilježili su posljednjih sedam mjeseci politički život u Semberiji.

U prvom planu bio je sukob između predsjednika bijeljinske Skupštine Dragana Đurđevića i gradonačelnika Miće Mićića.

Prvi je krenuo u ofanzivu, dok je drugi tražio način kako da konsoliduje stranačke redove koji su ozbiljno uzdrmani nakon rušenja skupštinske većine predvođene SDS-om.

Podsjećamo, Đurđević je 10 godina sarađivao s Mićićem, a kada je osjetio da je vrijeme za njegovih pet minuta slave, Mićiću okreće leđa.

Stranke Koalicije Bijeljina pobjeđuje 21. oktobra potpisale su sporazum o formiranju skupštinske većine.

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vijest da je Milenko Mitrović, predsjednik Gradskog odbora SRS dr Vojislav Šešelj, u kasnim večernjim časovima 31. oktobra, stavio svoj potpis na sporazum sa SDS-om koji je značio da Mićić ima skupštinsku većinu.

Nezvanično, dva dana nakon obećanja da će s koalicijom Bijeljina pobjeđuje praviti većinu, Đurđević i Mićić tajno su se sastali u Srbiji.

Da li je Mićić za Đurđevića od 21. do 31. oktobra “oprao” svoju biografiju i od navodnog kriminalca postao pošten čovjek nismo saznali, ali da bi uskoro mogao Đurđevića da predloži za svog zamjenika, više je nego izvjesno.

Saga o političkim preletačima i prekompoziciji vlasti u Semberiji nije završena.

SDS-ovoj većini priklonio se i DNS. Tvrde, da nije riječ o izdaji.

Sve se više govori i da pokretu Uspješna Srpska nešto ne štima. Teret spekulacija nosi Srđan Mijatović, odbornik i jedan od najbližih saradnika Zlatka Maksimovića.

Za Mijatovića tvrde da je nakon saznanja da je SDS formirala većinu spas tražio u PDP-u.

Mićo Mićić danas ima skupštinsku većinu, ali i nezadovoljstvo u bijeljinskom SDS-u zbog podjele kolača drugim strankama.

Narednih dana želi da razgovara sa SNSD-om. Јedini koji se Mićiću nisu javljali na telefon ni odgovarali na SMS poruke su Socijalisti.

U bijeljinskoj političkoj kasabi sve je u igri. Јedno je sigurno, kolač je mali, a gladnih usta mnogo.

U ovoj priči definitivno nema ni prijatelja ni neprijatelja, riječ je samo o interesima i to ličnim.

Nisu izigrani ni kumovi ni dogovori.

Јedini gubitnici su građani.

RTRS