Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da je rezolucija Evropskog parlamenta o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji navedeni “Sputnjik” i “Raša tudej”, štetna i apsolutno neprihvatljiva, te pokazuje da je “Evropa na kraju”.

“To je zapadna demokratija liberalnog tipa, koja nama ovdje šalje Bi-Bi-Si, Si-En-En i ostale da nam lažu i spekulišu u vezi sa ratom, povodom za ratove, satanizuju cijeli jedan narod. To je demokratija koja ne može da izdrži ni konkurenciju istinitih činjenica i medija, i zato su primorani da donose takve rezolucije”, istakao je Dodik.

Ako Evropa koja je ranije promovisala slobodu mišljenja i govora na taj način pokušava da se obračuna sa drugim i drugačijim, kaže predsjednik Srpske, onda je veliko pitanje šta će tek biti kada dođu u poziciju da odlučuju o nama.

“‘Sputnjik’ i ‘Raša tudej’ su se pokazali kao globalni servisi koji su pravovremeno i istinito obavještavali o događajima, na mnogim mjestima su bili prvi i vjerovatno to sada smeta”, ocijenio je Dodik, upitavši zašto ne dozvole ljudima da budu pravilno informisani, a ne spinovani, kao što su spinovani 20 godina u Evropi.

Evropski parlament usvojio je prije dva dana rezoluciju o borbi protiv ruskih medija, među kojima su kao najopasniji “Sputnjik” i Televizija “Raša tudej”.

Izvor: SRNA