Vedrana Rudan priznala da joj je predsednica odlepila!

Popularna hrvatska spisateljica Vedrana Rudan, poznata po britkom jeziku, ekskluzivno za „Alo!“ prokomentarisala je skandalozni gest hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, o kojem već tri dana bruji ceo region.

To što se Kolinda, koja od srede ima novi nadimak Čokolinda, izvinjavala javnosti jer je deci u Dubrovniku uz svoju sliku delila i srpske čokoladice i obećavala da će se za taj gaf iskupiti, za Rudanovu je jasan znak da Kolinda nije pri sebi, ali i nagoveštaj da će nas svojim postupcima tek šokirati.

– Ja nerado komentarišem našu predsednicu jer je apsolutno svaki komentar njenih postupaka suvišan. Ovo je samo početak onoga što ćemo od nje videti i doživeti, ali mogu pretpostaviti da gospođa Kolinda nije bila pri sebi kada se izvinjavala zbog srpskih čokoladica i davala sve te izjave, jer da je bila, tako nešto nikada ne bi uradila. Svako od nas običnih ljudi ima pravo da ponekad ne bude pri sebi, to je u redu, ali ipak, predsednica jedne države bi trebalo da drži gluposti pod kontrolom – u svom prepoznatljivom stilu na početku razgovora rekla nam je spisateljica.

kolinda-grabar-kitarovic

Udario joj šećer u glavu

Vedrana Rudan je navela i da ona i njena porodica obožavaju proizvode iz Srbije, da ih konzumiraju i da se ne stide da to kažu.
– Evo, ja sam bila u Subotici, to je meni vrlo drag i poseban grad. Bila sam i u „čokoladionici“ i iskreno da vam kažem, jedva sam živa izašla koliko sam se čokolada nakupovala. Naprosto obožavam proizvode „Pionira“, kao i moja draga unuka – iskrena je naša sagovornica.

I Milorad Pupovac, zastupnik u Saboru i predsednik Srpskog nacionalnog veća, rekao je juče da će čokoladice koje je Kolinda Grabar Kitarović podelila početkom nedelje deci u Dubrovniku biti zabeležene kao čokoladice srama.

– Na taj način podučavati decu, stigmatizacijom jednoga brenda, jedne države, na taj način to činiti… Bez svesti šta proizvodimo time, koju štetu proizvodimo u svesti dece i javnosti, koju političku štetu proizvodimo, u krajnjoj liniji ekonomsku. Ne razumem, ne mogu da shvatim. Kad bih ja to uradio, s pravom bi me se prozvali. Kada predsednica radi takve stvari, trebalo bi da dobije poruku da su to štetne poruke – rekao je Pupovac.

Dodao je da Hrvatska ima problem s kontrolom hrane, s elementalnim, minimalnim nadzorom, što, kako je rekao, ugrožava i zdravlje i novčanik.

– A onda se ovde na ovoj čokoladici junačimo i formiramo govor mržnje. Nedopustivo i sramno – zaključio je Pupovac.

ALO