NOVOSADSKA policija uhapsila je Stevana A. (33) iz Sremskih Karlovaca, zbog sumnje da je 7. septembra u večernjim satima u novosadskoj Ulici Miše Dimitrijevića kod broja 42, pokušao da ubije Novosađanina Dragana Jovanovića Gidru (26). Ranjeni mladić je označen kao jedan od vođa navijačke grupe “G3” FK Vojvodine.

Stevan A. je u policiji izneo svoju odbranu u prisustvu branioca. Zadržan je po odobrenju javnog tužioca kome će biti doveden na saslušanje. Kako smo nezvanično saznali, neraščišćeni računi su najverovatniji motiv napada. Inače, osumnjičeni je radio kao obezbeđenje u klubu.

Jovanović je na mesto pucnjave došao “reno meganom”, i sastao se sa jednim poznanikom iz Futoga, takođe pripadnikom navijača. Dok su stajali i razgovarali, nedaleko od njih se zaustavio crni BMV, iz kog su izašla dvojica naoružanih muškaraca.

– Ispalili su hice u Jovanovićevom pravcu, a napadači su ciljali pravo u njega – saznajemo od izvora bliskog istrazi. – Njegov poznanik koji je ostao nepovređen, pobegao je pre dolaska policije. U sačekuši, Dragan je zadobio povrede ruke i noge.

Jovanović je i krajem juna bio lakše ranjen u butinu hicem iz oružja, na novosadskoj plaži “Štrand”. Tada je odbio da sarađuje sa policijom i ispriča šta se dogodilo, te se pretpostavljalo da se sam povredio. Mogla se, međutim, čuti i druga verzija po kojoj je u njega dok su sedeli za stolom jednog kafića, pucao muškarac koji je zatim pobegao.

Protiv Jovanovića je u prethodnom periodu podneto 36 krivičnih prijava za razna krivična dela. Među njima su izazivanje opšte opasnosti pucanjem iz vatrenog oružja, nelegalno držanje oružja i narkotika, krađe, nanošenje teških povreda, iznuda, nasilničko ponašanje, napad na policajca…

Njegovo ime se 2014. godine dovodilo u vezu sa pucnjavom u jednom kafiću u centru Novog Sada, kada je ranjen D. K., pripadnik Partizanovih navijača. Hapšen je i februara 2009. godine zbog pucnjave u gradskom autobusu. Ispalio je četiri hica od kojih su dva jednog mladića pogodila u nogu.

KRIVIČNA PRIJAVA I ŽRTVI

U SEPTEMBRU kada je ranjen, protiv Jovanovića je podneta krivična prijava. Naime, prilikom pretresa njegovog stana u kom boravi, policija je posle pucnjave pronašla izvesnu količinu kokaina, vagicu za merenje i municiju.

POBEGAO KROZ PROZORUBRZO posle pokušaja ubistva Jovanovića, policija je, saznajemo, identifikovala Stevana A. kao osumnjičenog. Policija je upala u njegovu kuću u Sremskim Karlovcima, ali je on tada uspeo da pobegne kroz prozor.

Novosti.rs