U novogodišnjoj noći, u Sarajevu će na javnim mjestima biti zabranjeno točenje alkohola.

To je danas za federalne medije izjavio zamjenik gradonačelnika Abdulah Skaka, koji je dodao da 31.decembra neće raditi ni tržni centri u blizini. Ovu odluku obrazložio je odredbama Zakona o javnom okupljanju Kantona Sarajevo, po kojim je zabranjeno točenje alkohola na javnim površinama, prenosi N1 i Klix.ba

“Ne postoje nikakvi drugi razlozi za nedozvoljeno točenje alkohola osim da je to zbog zakona. Ugostiteljski objekti u blizini Trga BiH radiće prema ustaljenom radnom vremenu”, rekao je Skaka.

Oni koji se budu oglušili na ovu zabranu, po istom zakonu, mogli bi da budu novčano kažnjeni od 100 do 300 maraka. Ista kazna zaprijećena je i za one koji tokom novogodišnje noći na ulicama Sarajeva budu nosili oružje ili “predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda”.

Inače, Sarajlije i njihove goste na Trgu BiH zabavljaće Dino Merlin, koji je prema pisanju medija, za svoj nastup prvobitno tražio nevjerovatnih 462 150 maraka. Nakon negodovanja gradskih vlasti, Merlinov tim je dao drugu “povoljniju” ponudu- za novogodišnju žurku tražili su 250 hiljada maraka i to sa plaćenim PDV-om.

Izvor: Kliks/N1