Skupa egzibicija pojedinih delegata Skupštine FSRS

Fudbalski radnici, delegati Skupštine Fudbalskog saveza Republike Srpske, predvođeni delegatima iz dva područna saveza, Banjaluka i Trebinje, koji su 21. oktobra napustili nastavak najvišeg tela kuće fudbala srpskog entiteta „izbili“ su iz kase FSRS dodatnih skoro 15.000 maraka.

Naime, toliko je fudbal Republike Srpske koštao treći, neplanirani, nastavak skupštinskog zasedanja nakon što 21. oktobra nije bilo kvoruma da se sednica nastavi. Nezadovoljna činjenicom da nisu prošli njihovi predlozi grupa delegata je napustila skupštinsko zasedanje podnevši zahtev za vanrednu sednicu Skupštine, što je odbačeno kao nelegitimno jer prethodna sednica nije bila završena.

Prema stavkama planiranih sredstava u budžetu Fudbalskog saveza Republike Srpske celokupni troškovi skupštinskog zasedanja trebalo je da budu 25.000 maraka, ali nakon „egzibicije“ pojedinih delegata sve je koštalo 39.940 maraka. Ova sredstva od skoro 15.000 maraka teranjem inata oteta su klubovima jer FSRS više od 50 odsto sredstava iz budžeta vraća klubovima.

sportdc.net