Predstavnici prijedorske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila posjetili su danas, povodom predstojećih novogodišnjih praznika, tri porodice iz ovih kategorija i tom prilikom uručili im jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 200 KM.
Predsjednik ove organizacije Zdravka Karlica potvrdila je da su u ovoj tradicionalnoj akciji obilaska porodica posjetili suprugu poginulog borca Jelenu Ćeran iz Prijedora, te majke poginulih boraca Stojanku Trivunović iz Garevaca i Cvijetu Dejanović iz Marićke.

“Jelena je operisala oba kuka i došli smo da je obiđemo, da vidimo kako se osjeća i da joj uručimo ovu pomoć. Ova supruga poginulog borca je prava žena heroj – iako je ostala sama sa petoro djece, izborila se sa svim nedaćama i izgradila lijepu kuću za sebe i svoju porodicu”, istakla je Karlica.

Jeleni Ćeran muž Dragan je poginuo na ratištu 1992. godine.

“Izbjegla sam iz Velike Kladuše sa petoro djece, patila se, radila da bih ovu kuću izgradila ovdje na Aerodromskom naselju. Nisam se nadala posjeti iz Organizacije porodica i to me je mnogo obradovalo”, istakla je Ćeranova.

SRNA

FOTO: Kozarski