Predstavnici gradske Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, posjetili su danas na Aerodromskom naselju Nadu Žujić, suprugu i majku poginulih boraca, i tom prilikom joj uručili novčanu pomoć. Nadin suprug Boško Žujić, poginuo je 30.5.1992. godine, u odbrani grada Prijedora, a nepuna dva mjeseca kasnije, poginuo je i njen sin Borislav. lako je od tada prošla 31 godina. Nada kaže da vrijeme ne umanjuje bol.

“Kako godine idu, tako mi je sve teže i teže. Njih dvojicu sam izgubila u svega 55 dana, pa možete misliti kako mi je bilo. Najveća utjeha mi je unuka koju imam od drugog sina”, rekla je Nada Žujić.

Predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, zajedno s Nadom obišli su grobove njenog supruga i sina, na Pašincu, gdje su položili vijenac i prislužili svijeće. Zdravka Karlica, predsjednica ove organizacije, izrazila je žaljenje jer su, kako je rekla, iz Prijedora otišle mnoge neistine i da ta nepravda boli.

“Toliko godina je prošlo i nikad nikakve pravde za naše žrtve, jer grad je bio napadnut, a ljudi su ga branili. Samo su Srbi odgovarali. Uoči nekih značajnih datuma, to posebno boli”, rekla je Karlica.

Predstavnici Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila potom su u

naselju Čirkin-Polje posjetili Božanu Lukić, majku borca Duška Lukića, koji je poginuo u odbrani grada. Njoj je takođe uručena novčana pomoć, nakon čega su zajedno obišli Duškov grob na mjesnom groblju Gradina i položili vijence.

Današnje posjete porodicama poginulih boraca upriličene su povodom obilježavanja 30. maja, Dana odbrane grada Prijedora.

Izvor: kozarski